Poziția Secției pentru judecători privind confiscarea în scop politic a dramei de...

Poziția Secției pentru judecători privind confiscarea în scop politic a dramei de la Caracal şi îndepărtarea de la asumarea responsabilităților din justiție

2 49

Poziția Secției pentru judecători
privind confiscarea în scop politic a dramei de la Caracal şi îndepărtarea de la asumarea responsabilităților din justiție

Consecventă principiilor și valorilor unei justiții care trebuie să funcționeze efectiv în folosul societății, și nu este doar declarată ca atare, Secția pentru judecători condamnă folosirea dramei de la Caracal în scop politic, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile.

Secția pentru judecători dezaprobă mistificarea prin inducerea, în mod repetat, în discursul politic, a temei „modificării legilor justiției” în lanțul cauzal al efectelor tragicului eveniment.
În contextul în care codurile penale sunt nemodificate și conțin toate dispozițiile necesare luării măsurilor pentru a proteja viața și integritatea persoanei, această temă este vehiculată cu un dublu scop, unul evident politic, iar altul pentru dezvinovățirea celor responsabili.

Independența justiției este o valoare fundamentală, aflată în strânsă corelație cu responsabilitatea instituțională, dar mai ales individuală.

Este momentul să afirmăm deschis că dorim aflarea cât mai grabnică a adevărului și identificarea răspunderilor atât la nivelul funcțiilor de execuție ale magistraților, cât și al celor de conducere din vârful instituțiilor cu competențe în domeniul justiției.

Asumarea disfuncțiilor grave, relevate odată cu drama de la Caracal, este indispensabilă restartării sistemului judiciar de care societatea românească are atâta nevoie.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii
31 iulie 2019

COMENTARII

  1. Procurorii trebuie adusi, la nivelul legislatiei, acolo unde au fost inainte de 1989, asa cum sunt in mai toate statele europene. Este clar „experimentul” inrodus de binomul Basescu+Macovei e un rateu. Tara se sufoca de cati magistrati are. Cine sa faca acest lucru, ca PSD-ul nu mai are conducere.

  2. Ma gandesc ca intr-o functie de decizie, nu te arunci cu capul in gard, la o manipulare grosolana a unui „schizo” pe bune (…e vorba de baiatul lui Caramitru!).
    Se poate vedea si de pe malul Atalanticului diferenta de abordare a celor doua sectii din CSM!? Globalistii nenorocesc o tara cu experimentele lor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.