Prea mult „Pisdamoti” în Țara asta, Majestate!

Prea mult „Pisdamoti” în Țara asta, Majestate!

Ante scriptum: Se spune ca Regele Carol I isi adusese cu sine un arhitect-constructor pentru „marile Sale proiecte„, omul care a devenit mai apoi un apropiat al Majestatii Sale. Dupa o vreme, cu regret acesta i-a marturisit ca … vrea sa se intoarca in Germania. Dar de ce, ce iti lipseste? ”Majestate,ma iertati; dar e prea mult „PisdaMoti” in Tara asta!

Adrian Năstase, fost lider al PSD și al României, scrie, pe blogul său, cum poate scăpa PSD de conflictele de interior care îl macină.
Doamne, ce simplu  este: ” De-a lungul anilor petrecuti in politica, eu am considerat ca nu poti sa gestionezi eficient mai mult de trei crize in acelasi timp”. (Adevatat, într-o Asociatie familiara, ori un SRL, cam asa este… Intr-un Partid însă, pare cam migalos, mai ales cu un „cur sucit” ca Dragnea in  frunte! …)  ‘Nu stiu daca considerati corecta aceasta teorie, dar eu tin la ea si, mai ales, am tinut seama de eane asigura dl. prof. Nastase.

Si urmeaza o scurta analiza: „In momentul de fata, pare ca PSD are de gestionat, in acelasi timp, tot mai multe crize :
– tensiunea cu Bruxelles-ul, cu PES, cea cu Comisia de la Venetia, relatia complicata cu Palatul Cotroceni, cu procurorii, cu SRI, cu SIE, cu STS, cu unele ambasade de la Bucuresti, cu Patriarhia Ortodoxa, cu consecintele pestei porcine, cu posibile tensiuni legate de o noua lege a pensiilor, relatia cu ALDE si formularea finala a legii off shore, candidatura Aliantei la presedintie (in conditiile in care nu a fost pregatit un candidat vizibil al PSD), consecintele invalidarii referendumului, OUG-ul pe chestiunile justitiei si legile justitiei in ansamblu, modificarea codului penal si a codului de procedura penala, seceta din ultimile luni, cresterea robor dar si a datoriei publice, inasprirea conditiilor de creditare, insatisfactia in legatura cu lipsa de rezultate in construirea de autostrazi, nemultumirile legate de conditiile de desfasurare a adunarilor publice, cresterea preturilor la electricitate si la gaze, sentimentul scaderii nivelului de profesionalism in administratie si blocajele birocratice determinate de frica de a lua decizii, profilul coborat in politica externa in ceea ce priveste UE si zona Balcanilor sau cea a Europei Centrale, decizia mutarii ambasadei romane la Ierusalim, asteptarile legate de presedintia Consiliului UE, asteptarile legate de marcarea in tara sau in strainatate a Centenarului, dificultatea relatiei cu UDMR, congresul partidului lui Ponta, etc.” 
Da, sunt ceva probleme…!

O chestiune imediata o reprezinta insa decizia de a schimba unii membri ai guvernului. O solutie poate fi remanierea, adica schimbarea post pe post, procedura in care premierul propune si presedintele aproba. Aceasta formula il transforma pe Iohannis in arbitrul momentului, in conditiile in care poate sa refuze prima propunere sau sa o intarzie.
A doua solutie o reprezinta restructurarea guvernului prin parlament. Pot fi adaugate, comasate, eliminate ministere, pot fi schimbati ministri, poate fi adus un adendum, o actualizare la programul de guvernare si toate acestea pot fi supuse Parlamentului (sper ca obtinerea votului nu este o problema…) iar presedintele nu ar face decat sa consemneze aceste schimbari. Care solutie vi se pare mai buna?

De aceea, saptamana in care am intrat, va fi foarte importanta in luarea unor decizii la CEX pentru abordarea, graduala si cat mai inteleapta, a temelor mentionate. Sunt posibile si aici doua abordari.
Una este cea a refacerii solidaritatii interne, a strangerii randurilor, inclusiv-cum spun social-democratii, revigorarea ideologica, selectarea cu grija a noilor cadre, analiza serioasa a esecurilor si construrea unor strategii responsabile pe aspectele delicate.
A doua solutie ar fi… cea a razbunarilor, a excluderilor, a stabilirii unor tapi ispasitoriCare solutie vi se pare mai buna?„, scrie Adrian Năstase.

Pe bune? Amandoi au uitat ca tocmai eleCADRELE …hotărește Totul!! (ddr)

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

 1. Corect este „CADRELE …hotăresc Totul!!”
  Tovarasul DDR este in jidan imbecil si jurnalist „independent”
  Romania este condusa numai de ALOGENI.

  • Stimate exigent-ule” !
   Zicerea; „Cadrele …hotareste totul!” a devenit celebra tocmai
   datorita… agramatismului care a facut cariera!
   Dar si personajului care a rostit-o: faimosul Zeroni – primul
   evreu autentic care a ajuns ministru al agriculturii,
   datorita unui capriciu al premierului de-aunci: Petru Groza !!
   Tovarsul DDR – pe care il banui a fi „jidan -„,este un oltean 100% ,cam
   sarac fata de un jidan , astia fiind si pricopsiti si si norocosi din scaldatoare,,,
   Cum se face , au cazut mereu in picioare! Astia din Oltenia,acasa s-au mincat intre ei
   si aia mai destepti au devenit „emigrantzy” la Brasov,
   Caci,se zice, aici erau multe locuri neocupate de secretari la PCR si FSN!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.