Preot din Cincu, judecat pentru fraudă cu fonduri europene

Preot din Cincu, judecat pentru fraudă cu fonduri europene

0 107

Potrivit procurorilor anticorupţie, preotul Florin-Adrian Butum a declarat în fals că biserica pe care o păstoreşte deţine peste 20 de ha de pajişti şi peste 100 de oi, pentru a obţine sprijin financiar de la APIA din Voila sau Făgăraş

Preotul paroh al parohiei Cincu a fost trimis în judecată de către DNA pentru obţinerea frauduloasă de fonduri europene.

Potrivit procurorilor anticorupţie, preotul Florin-Adrian Butum a declarat în fals că biserica pe care o păstoreşte deţine peste 20 de ha de pajişti şi peste 100 de oi, pentru a obţine sprijin financiar de la APIA din Voila sau Făgăraş.

În realitate, pajiştea se află în Poligonul Cincu, iar oile apăreau doar pe hârtie. Pentru a dovedi că are cele peste 100 de oi, preotul a obţinut trei adeverinţe emise de un medic veterinar pe baza celor declarate nereal de un al doilea inculpat în dosarul în care este cercetat şi un inspector de cadastru şi urbanism în cadrul Primăriei Cincu.

Deşi nici el şi nici parohia Cincu nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege pentru a obţine finanţare din fonduri europene, preotul Butum Florin Adrian a obţinut pe nedrept fonduri europene în valoare totală de peste 107.000 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri şi sume de bani deţinute de inculpaţi, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Braşov.

Vifor Rotar

COMENTARII