Preşcolarii mai mari de cinci ani – reducere de 50% pe RAT

Preşcolarii mai mari de cinci ani – reducere de 50% pe RAT

0 69

În plus, toţi elevii vor primi abonamente gratuite începând cu acest an şcolar după ce consilierii locali au modificat vineri hotărârea de consiliul local care prevedea şi criteriul proximităţii. Practic, toţi elevii vor circula gratuit cu autobuzele RAT indiferent dacă locuiesc mai aproape sau mai departe de şcoală

În plus, toţi elevii vor primi abonamente gratuite începând cu acest an şcolar după ce consilierii locali au modificat vineri hotărârea de consiliul local care prevedea şi criteriul proximităţii.
Practic, toţi elevii vor circula gratuit cu autobuzele RAT indiferent dacă locuiesc mai aproape sau mai departe de şcoală.
Singura condiţie care se menţine pentru a primi gratuitatea este că nu trebuie să aibă absenţe.
Până acum primeau abonamente cu care puteau circula gratuit doar elevii care aveau domiciliul la cel puţin două staţii de şcoala pe care o frecventau.
Începând cu acest an şcolar toţi vor putea circula gratuit indiferent la ce şcoală învaţă şi cât de departe se află aceasta de casă.
În plus şi preşcolarii cu vârsta între 5 şi 6 ani, pentru că cei până în 5 ani au gratuitate oferită de lege, au fost incluşi în categoria persoanelor care vor beneficia de sprijin din partea municipalităţii.
Municipalitatea continuă şi în acest an acoperirea acestor abonamente de la bugetul local, astfel încât să asigure transportul gratuit al tuturor elevilor din învăţământul obligatoriu şi liceal din municipiul Braşov în anul şcolar 2017-2018.
Pentru a beneficia de transport gratuit, elevii trebuie să nu aibă nicio absenţă nemotivată pe luna anterioară.

Vifor Rotar

COMENTARII