Președinția austriacă a Consiliului UE. recunoaște – antreprenorii români au reușit cel...

Președinția austriacă a Consiliului UE. recunoaște – antreprenorii români au reușit cel mai mare progres din UE!

0 70
În perioada 2008-2018, România a înregistrat cel mai mare avans din UE în ceea ce privește indicatorii de înaltă performanță și progres în antreprenoriat, ținând seama de nivelul scăzut de la care am plecat.
Thumbnail

Meritul antreprenorilor români e cu atât mai mare dacă ținem seama că statul român, prin administrația sa centrală dar și județeană/locală, mai degrabă a pus bețe în roate micilor afaceri. Ne referim în primul rând la imensa birocrație, la lipsa digitalizării în administrție dar și la sistemul de taxe meru în creștere sau în schimbare. România, după alegerile din 2016, prin PSD, singurul partid care și-a propus și a reușit prin Programul politic și de guvernare reducerea numarului de taxe (desigur „electoral” numarul taxelor reduse depășește cifra 100).
Revenind la studiul european privind firmele mici și mijlocii, România se remarcă prin faptul că aici se înființează relativ multe firme, dar multe dintre acestea eșuează. Astfel, România este pe locul al șaselea în UE la rata anuală a natalității firmelor, cu 12,5% (12,5 firme înființate la suta de locuitori), pe perioada de referință 2012-2015.
Tot pe locul al șaselea în UE suntem și la rata mortalității firmelor, cu 11 % pe an, în medie în aceeași perioadă de referință. Rata netă a natalității firmelor în România a fost de 1,4%, puțin sunt media UE.

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.