Programul „Bursa Parlamentară Internațională” a Bundestagului german

Programul „Bursa Parlamentară Internațională” a Bundestagului german

0 28

Vicepreședintele Parlamentului R.Moldova, Valeriu Ghilețchi a avut o întâlnire cu absolvenții Programului „Bursa Parlamentară Internațională” a Bundestagului german.

La discuțiile din Parlamentul Moldovei au participat tineri din 20 de țări, foști bursieri ai Bundestagului GermanieiAceștia au participat la Conferința regională a absolvenților Bursei Parlamentare Internaționale a Bundestagului Republicii Federale Germania, care a avut loc la Chișinău, în perioada 6-9 septembrie.
Valeriu Ghilețchi a răspuns la întrebările tinerilor referitoare la provocările cu care se confruntă Republica Moldova, progresele înregistrate în modernizarea țării, evoluțiile în reglementarea conflictului transnistrean, nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE, situația politică din Republica Moldova, rolul Parlamentului în a asigura funcționarea instituțiilor democratice etc.

Programul „Bursa Parlamentară Internațională” a Bundestagului german oferă anual absolvenților instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, posibilitatea de a efectua un stagiu de practică la Berlin, în cadrul biroului unui deputat german.
Programul, desfășurat sub patronajul Președintelui Bundestagului, a fost lansat în 1986. Până în prezent ,in cei 31 de ani de activitate au fost acordate peste 2 400 de burse.
Anual, participă cca 120 persoane din peste 40 de țări. 
De menționat că, si 30 de tineri din Republica Moldova au beneficiat, începând cu anul 2008, de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.