Programul Casa Eficientă Energetic – se pot cere până la 15.000 de...

Programul Casa Eficientă Energetic – se pot cere până la 15.000 de euro pentru modernizarea locuinței

0 6

Începând cu 2020 cetățenii care vor să crească eficiența energetică a propriei locuințe vor putea cere de la stat aproximativ 15.000 de euro, printr-un nou program de finanțare, pentru a-și dota casa cu sisteme de încălzire, izolație ori sisteme de iluminat mai economice.

Nelipsita birocrație
Pentru a putea obține fondurile nerambursabile, cei interesați vor trebui să îndeplinească o serie de condiții și să depună mai multe acte, înscrierile în program începând chiar marti (15 sept.), după cum a anunțat, la început de august, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Reducerea consumului de energie
După cum apare într-un comunicat al MMAP, Programul „Casa Eficientă Energetic” începe pe 15 septembrie 2020 cu scopul declarat al programului „reducerea consumului de energie din casele românilor și a emisiilor de gaze cu efect de seră”.
Programul anunțat de autorități, ce se desfășoară, pentru prima oară, în acest an, finanțează persoanele fizice ce vor să crească eficiența energetică a locuinței cu 60% din costul acestor lucrări, dar nu ai mult de 70.000 de lei, adică aproape 15.000 de euro.

Finanțarea nerambursabilă este acordată celor care vor să izoleze termic locuința, să schimbe tâmplăria exterioară, să instaleze sau să modernizeze sistemele de încălzire și de furnizare a apei calde, să modernizeze sistemul de iluminat locuința, prin folosirea de becuri cu LED și a senzorilor de mișcare, și să monteze obloane ori jaluzele exterioare.
Finanțarea se acordă o singură dată, doar pentru cheltuieli efectuate în cadrul locuințelor existente și nu se acordă finanțare imobilelor aflate în construcție.
Atenție, pentru a putea primi bani de la stat, beneficiarul trebuie să instaleze echipamente și aparate electronice noi.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.