Promisiune fermă – profesorii îşi vor primi salariile azi (vineri)!

Promisiune fermă – profesorii îşi vor primi salariile azi (vineri)!

0 84

Întârzierea de două zile faţă de data de 10 ale lunii, ziua obişnuită de încasare a lefii pentru dascăli, se datorează faptului că salariile nu vor mai fi plătite de către autoritatea locală, care primea banii de la Ministerul Educaţiei

Întârzierea de două zile faţă de data de 10 ale lunii, ziua obişnuită de încasare a lefii pentru dascăli, se datorează faptului că salariile nu vor mai fi plătite de către autoritatea locală, care primea banii de la Ministerul Educaţiei. Cadrele didactice vor primi de-acum banii de la Inspectoratul Şcolar, care îi va direcţiona şcolilor, după ce îi primeşte de la minister.
Practic, printr-o ordonanţă apărută anul trecut, din ecuaţia salarizării dascălilor a fost scoasă autoritatea locală. În acest fel, orice suplimentare a bugetului de salarii nu va mai trece prin Consiliile Locale. Prof. Ioan Negrilă, inspector şcolar general IŞJ Braşov, rectificările la bugetul local cereau timp pentru întrunirea CL şi pentru organizarea votului.
În această lună, salariile vor fi date dascălilor în 12 ianuarie, cu o întârziere de două zile faţă de data la care îi primeau de obicei. Şeful IŞJ Braşov a semnat marţi toate deschiderile de conturi iar banii sunt în cont.
Banii prin investiţii şi alte lucrări în şcoli vor veni însă tot de la bugetul local, prin cote defalcate de TVA.

Vifor Rotar

 

COMENTARII