Protest la APIA, de teama reducerii salariilor

Protest la APIA, de teama reducerii salariilor

0 189

Zeci de angajaţi APIA Braşov au protestat spontan, timp de trei ore, în faţa instituţiei. Oamenii se tem că salariile le vor scădea drastic după aplicarea noilor reglementări, cu sume între 700 şi 2800 de lei. Angajaţii din teritoriu sunt nemulţumiţi de discriminarea care se practica la APIA, unde structura centrală este plătită după o altă grilă de salarizare

Zeci de angajaţi APIA Braşov au protestat spontan, timp de trei ore, în faţa instituţiei. Oamenii se tem că salariile le vor scădea drastic după aplicarea noilor reglementări, cu sume între 700 şi 2800 de lei. Angajaţii din teritoriu sunt nemulţumiţi de discriminarea care se practica la APIA, unde structura centrală este plătită după o altă grilă de salarizare. Proteste similare au avut loc în toată ţara.

Principala revendicare a angajaţilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură este ca salariile să le fie menţinute la nivelul actual. De asemenea, cei care lucrează încentrele judeţene şi locale cred că este o discriminare faptul că sunt plătiţi diferenţiat faţă de centrul APIA Central, care are o altă grilă de salariu.
În APIA Braşov lucrează 105 angajaţi, jumătate la centrul din Braşov, jumătate în cele şapte centre locale din judeţ. Salariile actuale sunt corecte, spune directorul instituţiei, având în vedere responsabilitatea şi atribuţiile.

Potrivit lui Dorel Longhin Stânea, director executiv APIA Braşov, salariile pleacă de la 2,400 pentru un consilier asistent debutant până la cel mai mare al directorului executiv, care ajunge la 10 – 11.000 de lei.
Deocamdată, oamenii nu ştiu în ce formă îşi vor exprima mai departe nemulţumirile şi aşteaptă decizii la nivel sindical.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.