Record negativ greu de egalat 10.000 de medici au plecat din România,...

Record negativ greu de egalat 10.000 de medici au plecat din România, până în 2016!!!

0 52

10.000 de medici au plecat din România, până în 2016 – arată cel mai recent studiu realizat de către Organizaţia profesională a cadrelor medicale din Uniunea Europeană.
Cercetarea a evidenţiat şi o serie de probleme cu care se confruntă sistemele de sănătate din mai multe state de pe continent.

În sinteză cateva exemple:
* Croația, lipsa medicilor și asistentelor medicale, pe toate segmentele;
* Franța, lipsa medicilor si asistentelor,
* Italia, reducere a fondurilor a îngrijrilor publice de sănătate și chiar pentru unii medici – timp redus de lucru. Diferențe relevante între regiunile italiene privind calitatea și standardele, în special între nord și sud,
* Polonia, lipsa banilor publici. Un sistem național al îngrijirilor de sănătate ostil pentru pacienți și medici.
* România, situația este orientare spre spitale, și nu spre ambulatoriu; sistem supracentralizat în colectarea banilor și a deciziei pentru cheltuirea lor. Lipsa banilor publici, sistemul medical este condus de profesori universitari în medicină și, noi considerăm, prea mulți studenți de medicină și prea multe facultăți de medicină.
Conform studiului cei mai mulţi medici români au plecat în Belgia, Franţa, Germania şi Marea Britanie, pentru motive ce ţin de salarizare, condiţii de lucru şi respectul pacienţilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.