Rectorul Abrudan eludează Legea Educației ca nu cumva să piardă funcția de...

Rectorul Abrudan eludează Legea Educației ca nu cumva să piardă funcția de rector

0 314

Rectorul Universităţii Transilvania Braşov – atenție la excesul de titluri – prof. dr. ing. Ioan Abrudan umblă cu ocaua mică pe la Universitate și vrea să eludeze legea pentru a-și conserva funcția de rector, acuză publicația Libertatea. 
De unde tragem concluzia că toate tilurile și dimplomele opținute nu valorează nici cât o cârpă de sters prful de pe acestea când la mijloc este vorba de o funcție, o sinecură și-un fotoliu călduț.

Principiul lui Abrudan: la plăcinte… înainte
Abrudan încercă să eludeze Legea Educației, care spune că o persoană poate candida doar pentru „două mandate succesive, complete”, deci de câte 4 ani.
Ei bine, Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov, s-a suspendat între 28 octombrie 2018 și 20 noiembrie 2018, interval care se suprapune cu perioada delegației din Maldive, după cum arată Ministerul Educației și o hotărâre a Senatului Universității Transilvania.
Nu se precizează nicăieri însă motivul suspendării.

Abrudan şi-ar fi anunţat intenţia de a candida pentru al treilea mandat, „pentru că al doilea n-a fost complet” – chiar în aceeaşi şedinţă în care şi-a informat colegii că se suspendă temporar din funcţie.
Contactat de sursa citată Abrudan a confirmat că va candida pentru un nou mandat.

Impocrize mascată de corectitudine… financiară. O lună fară plată în contrapondere cu alți patru ani bine remunerați

Cât despre motivul suspendării, rectorul a explicat că a fost plecat „într-un turneu diplomatic la invitația ministrului de externe pentru candidatura României la un loc în Consiliul de Securitate al ONU”. 
Întrebat de ce s-a suspendat și nu și-a delegat atribuțiile, Abrudan a răspuns: „Credeți că ar fi fost normal să iau o lună salariu de la universitate, când eu sunt plecat din țară? Ar fi fost etic? Suspendarea a fost făcută cu votul unanim din partea Senatului, membrilor li s-a spus că, dacă mi se aprobă suspendarea, o consecință va fi inclusiv posibilitatea de a candida din nou”.

Deci ați înțeles!? A renunțat o lună de zile la leafă pentru a prinde alți patru ani garantați aceași leafă.
Etic sau ce Universitatea De Logică vorbim noi aici? Oricum, cursuri de morală sau etică bănuim că nu se predau la Universitatea Transilvania. Sau cel puțin nu le susține Abrudan.
Curat – murdar coane Abrudan.

Alți șase rectori din țară se țin ca pițigoii de gard când este vorba de funcție

Alături de Abrudan alți șase dintre ei s-au suspendat o lună din funcție, ca să plece în delegații MAE în destinaţii exotice ca Maldive, Thailanda, Burundi sau Capul Verde. Doi dintre aceștea s-au suspendat, tot pentru o lună, ca să predea în China sau să facă activitate de consilier în Bosnia Herțegovina.

Toți acești rectorii pe cale să-și încheie cel de-al doilea mandat și ar intenționa să candideze și pentru al treilea mandat inclusiv cei care s-au suspendat pentru o lună, remarcă Libertatea.
Asta ar însemna, în total, 12 ani la conducerea universităților. Mai mult decât stau rectorii la universități precum Harvard, Sorbona sau College of London. Toți ocupă fotoliul de rector din 2012 şi, în lipsa acestor artificii, ar trebui să-şi părăsească funcţiile în 2020.
Toți șapte încearcă să fenteze Legea Educației.

Iată lista lista celor șapte:
1. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara
2. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicnă şi Farmacie din Târgu Mureș
3. Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov
4. Ramona Lile, rectorul Universității Aurel Vlaicu din Arad
5. Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice din București și președintele Consiliului Național al Rectorilor
6. Călin Oros, rectorul Universității Valahia din Târgoviște
7. Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu

Iulian RINDER
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.