Regulamentul de ridicare a mașinilor ar putea fi votat în această lună

Regulamentul de ridicare a mașinilor ar putea fi votat în această lună

Pentru ca o maşină să poată fi ridicată este necesar, în primul rând, ca agentul rutier să constate că aceasta este parcată neregulamentar printr-un set de fotografii. La cinci minute de la constatarea contravenţiei, agentul mai face un set de fotografii, cu evidențierea datei şi a orei la care acestea au fost efectuate

Timp de 30 de zile, până în 10 august, braşovenii au putut amenda proiectul Regulamentului privind ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar pe străzile municipiului Braşov. Singura propunere înaintată de către brașoveni se referă la aplicarea acelorași reguli şi în zonele care nu aparţin domeniului public, cum este cazul străzilor din zonele rezidenţiale, care nu sunt încă preluate de municipalitate. În funcţie de data la care va fi programată următoarea şedinţă de plen a Consiliului Local Braşov, proiectul poate fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de plen din luna august sau, cel mai târziu, în septembrie.
Regulamentul este transpunerea prevederilor hotărârii de Guvern din decembrie 2016, care a modificat şi completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Potrivit documentului, pentru ca o maşină să poată fi ridicată este necesar, în primul rând, ca agentul rutier să constate că aceasta este parcată neregulamentar printr-un set de fotografii.

La cinci minute de la constatarea contravenţiei, agentul mai face un set de fotografii, cu evidențierea datei şi a orei la care acestea au fost efectuate, după care solicită intervenţia utilajului de ridicări auto.


De asemenea, după punerea pe rampă se face un nou set de poze de către operatorul ridicării, pentru a se vedea starea în care a fost ridicată maşina.
Dacă până la sosirea utilajului, proprietarul ajunge la maşină, acesta plăteşte doar amenda contravenţională pentru staţionare neregulamentară.
În situaţia în care utilajul a ajuns deja, dar maşina nu a fost încă ridicată, contravenientul va plăti doar deplasarea de ridicare şi amenda pentru staţionare.
În schimb, dacă maşina ajunge deja pe rampa utilajului de ridicare, contravenientul este obligat să plătească şi taxa de ridicare, în conformitate cu prevederile prezentului proiect.
Deocamdată, nu au fost calculate taxele de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor. Acestea vor fi stabilite după ce se va lansa licitaţia pentru prestarea acestui serviciu.

Vifor Rotar

 

COMENTARII