Reţeaua EDEN – Şcheii şi Braşovechiul – destinaţii europene de excelenţă!

Reţeaua EDEN – Şcheii şi Braşovechiul – destinaţii europene de excelenţă!

0 108

Este vorba despre proiectul EDEN, lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, care are ca scop, între altele, dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinaţiilor clasice şi redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale. În aceeaşi reţea exclusivistă au mai intrat Suceava, Ţara Chioarului, Sighetul Marmaţiei şi Colinele Transilvaniei

Este vorba despre Proiectul EDEN, lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, care are ca scop, între altele, dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinaţiilor clasice şi redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale. În aceeaşi reţea exclusivistă au mai intrat Suceava, Ţara Chioarului, Sighetul Marmaţiei şi Colinele Transilvaniei.
Victoria este cu atât mai preţioasă pentru braşoveni, cu cât Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi celelalte două ONG-uri au pornit în această competiţie alături de 30 de alte proiecte. În final, Ministerul Turismului a selectat doar 5, spune istoricul Alexandru Stănescu, secretar Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovechi.
Toate cele cinci destinaţii selectate vor fi incluse în Reţeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN.
De asemenea, vor beneficia de promovare la Târgurile de Turism, inclusiv la Târgul de Turism al României, din noiembrie.
Un rol important l-a avut şi organizarea unei expoziţii cu tematica tradiţiilor şi patrimoniului textil din Şcheii Braşovului, care a fost apreciată de Comisia de evaluare.
Trebuie subliniat fasptul ca alaturi de cele demai sus au mai contat activităţile de educaţie culturală şi celelalte activităţi.
Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană.

Vifor Rotar

COMENTARII