Rezidențialii din zona Coresi cer din nou infrastructură

Rezidențialii din zona Coresi cer din nou infrastructură

0 112

Străzi neasfaltate şi pline de gropi, aglomeraţie, lipsa spaţiilor verzi, a parcărilor şi a locurilor de joacă pentru copii. Sunt principalele aspecte reclamate din nou Primăriei de locuitorii noilor zone rezidenţiale din cartierul Tractoru

Străzi neasfaltate şi pline de gropi, aglomeraţie, lipsa spaţiilor verzi, a parcărilor şi a locurilor de joacă pentru copii. Sunt principalele aspecte reclamate din nou Primăriei de locuitorii noilor zone rezidenţiale din cartierul Tractoru. Pentru ca autorităţile locale să poată interveni este însă nevoie ca proprietarii de terenuri să cedeze drumurile, ceea ce unii dintre ei nu vor să facă.
O plimbare pe străzile din zona ansamblurilor rezidenţiale din Tractoru este o provocare atât pentru pietoni cât şi pentru şoferi. Acum, zăpada a astupat parţial gropile, dar riveranii spun că venirea primăverii va transforma drumurile din zonă în uliţe de ţară.
Edilii spun că municipalitatea are fonduri pentru investiţii în infrastructură, dar nu pot interveni acolo unde proprietarii de terenuri nu vor să cedeze drumurile către autorităţile locale.
Pe lângă problema străzilor, oamenii vor ca în zonă să se amenajeze parcări, spaţii verzi şi mai ales să se construiască grădiniţe şi creşe.
Dezvoltatorii imobiliari au cedat municipalităţii terenuri pentru construirea unei grădiniţe şi a unei creşe iar edilii elaborează în prezent documentaţiile pentru studiile de fezabilitate şi pentru proiectele tehnice. În urma discuţiilor locatarii au propus ca Primăria Braşov să medieze o negociere între proprietarii de locuinţe şi proprietarii anumitor suprafeţe de trenuri din zonă

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.