România condusă de tandemul Iohannes-Orban ultima decizie, prin vot, a liberalilor!

România condusă de tandemul Iohannes-Orban ultima decizie, prin vot, a liberalilor!

0 70
Consiliul National al PNL a validat, duminica, propunerea ca liderul liberalilor, Ludovic Orban, sa fie propus de partid pentru functia de prim-ministru, iar Klaus Iohannis – candidat la functia de presedinte al Romaniei pentru alegerile din 2019, anunta Agerpres.
Consiliul National al PNL si Biroul Politic National al partidului s-au intrunit duminica, la Palatul Parlamentului, cu o ordine de zi initiala ce conținea două puncte, stabilirea unor criterii de evaluare a filialelor teritoriale ale liberalilor și obiectivele PNL pentru 2018.
La Consiliul National al PNL participa 785 de delegati din 1.000 de delegati convocati, conform Agerpres.
Surpriza participanților la intrarea in dezbatere a fost introducerea pe ordinea de zi a reuniunii conducerii PNL a doua puncte noi, dupa ce prim-vicele liberal Iulian Dumitrescu a propus ca Ludovic Orban sa fie propunerea liberalilor pentru functia de premier, iar Orban a propus validarea lui Klaus Iohannis drept candidat al PNL la viitoarele alegeri prezidentiale.
„Permiteti-mi sa propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfintire a unei decizii care a fost luata si la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere statutar, dar si politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Presedintia Romaniei din partea PNL se decide in Consiliul National. Dupa cum vedeti, de o buna perioada de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematica de creare a unei false imagini ca ar exista o distanta intre PNL si presedintele Klaus Iohannis. (…) Va propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, si anume validarea candidaturii la functia de presedinte al Romaniei a domnului Klaus Iohannis, sustinerea presedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a declarat Ludovic Orban de la prezidiul reuniunii.Ludovic Orban
Ulterior acestor propuneri, s-a anuntat si candidatura lui Viorel Catarama pentru desemnarea ca premier, astfel ca liberalii prezenti au avut de ales ales intre Orban si Catarama.
Propunerea de desemnare a lui Iohannis drept candidat la functia de presedinte din partea PNL a fost votata favorabil de 793 de liberali, 24 de voturi fiind nule.
Ludovic Orban a fost desemnat candidat al PNL pentru functia de premier cu 586 de voturi „pentru”.
Surprinzător, fără o campanie prealabilă, Viorel Catarama a inregistrat 213 de voturi „pentru”.
Dupa anuntarea rezultatului votului care l-a confirmat ca propunere de premier al liberalilor, Ludovic Orban a declarat: „PNL are candidat la functia de presedinte al Romaniei, in persoana lui Klaus Iohannis, actual presedinte al Romaniei. De asemenea, PNL, in conformitate cu prevederile statutare, a decis candidatul partidului la functia de prim-ministru. Le multumesc tuturor colegilor care si-au exprimat increderea in capacitatea mea de a gira aceasta candidatura”.
Cu tot efortul organizatoric si scoaterea la inaintare a sustinerii de catre partid a lui Iohannes pentru un nou mandat, Ludovic Orban nu a reusit să impingă liberalii în fața PSD în lupta de imagine cu aceștia.
Trebuie reținut apelul catre liberal, din finalul ședinței, prin care Orban consideră că ar trebui să se termine cu blaturile cu social-democrații și mai ales „fiecare sef de organizatie sa dea cu parul in seful de la PSD”.
O fi știind ceva Orban in momentul în care le-a cerut participanților ca oastea liberalilor trebuie trezită!
La Brasov se vede de departe că Orban are dreptate – blatul politic atat la nivelul judetului cat și la nivel local/municipal este o realitate greu de depășit.
Horia D.R.

COMENTARII