România introduce în comerț pungile biodegradabile

România introduce în comerț pungile biodegradabile

România a devenit, de astăzi, prima ţară din regiune care a introdus în comerţ pungi 100% biodegradabile, o soluţie pentru eliminarea a milioane de pungi din plastic care poluează mediul.
Noile pungi sunt în întregime convertibile în material organic în maximum şase luni. Au fost create de către un producător român din amidon de porumb şi sunt imprimate cu cerneală pe bază de soia.
Lansarea a avut loc de Ziua Mondială a Mediului dedicată combaterii poluării cu plastic.
La eveniment a participat şi ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu: Explicăm fiecarui cetăţean, fiecarui român că prin folosirea acestei pungi care se degradează într-un timp extrem de scurt, şase luni, faţă de pungile de plastic care durează ani, această pungă, după cum o vedeţi, este foarte uşor de ţinut într-o geantă. Este mult mai greu să poată fi aruncată şi să poată să zboare şi aşa cum spuneaţi, să le vedem fie în minunata noastră biosferă Delta Dunării, sau să le vedem, ştiu eu, aruncate pe râurile şi lacurile noastre”.

Din cate s-a lasat să se înțeleagă, noile pungi sunt disponibile de astăzi în toate hipermarketurile din Bucureşti ale unui mare lanţ de magazine, iar până la sfârşitul anului în toată reţeaua sa comercială

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.