ROMÂNII ARDELENI AU CERUT ÎNFIINŢAREA GĂRZII NAŢIONALE!

ROMÂNII ARDELENI AU CERUT ÎNFIINŢAREA GĂRZII NAŢIONALE!

Au trecut  5 ani de la Primul APEL ADRESAT  PARLAMENTULUI  ROMÂNIEI! De ce a fost facut uitat?

 Organizaţiile civice şi culturale neguvernamentale din Cluj-Napoca, subscrise în tabelul anexat, cu membrii şi simpatizanţii acestora din ţară şi străinătate solicită Camerei Deputaţilor, Senatului, Guvernului precum şi Ministerului de Externe a României întrunirea de urgenţă într-o şedinţă comună pentru a dezbate şi hotărî în mod ferm problema afişării aşa-zisului „steag naţional secuiesc” şi a altor simboluri maghiare pe instituţiile publice din România şi care insinuează o formă de pseudostatalitate etnică maghiară/secuiască paralelă şi în unele cazuri chiar exclusivă.

Şi toate acestea în contextul ofensivei mediatice din ce în ce mai agresive a afişării de către unele personalităţi, forţe politice, autorităţi administrative, foruri şi organizaţii iredentiste maghiare din România dar şi din Ungaria a dorinţei de realizare a unei „inedite autonomii teritoriale” în judeţele Harghita şi Covasna.

De unde aceasta denumire,inventata de UDMR , de… „Ţinut Secuiesc”, efectiv inexistentza? Dar cum sa mai ceri asa ceva dacă la Recensământul din anul 1992 s-au declarat secui un numar de 498 de persoane (datele sunt preluate din  ultimul „Anuarul statistic al României” din anul 1992), iar 10 ani mai tarziu,practic secuii „dispar” din recenzare… 

Se cunoaşte faptul că niciodată în istorie nu a fost autonomie teritorială în această zonă şi mai ales autonomie teritorială pe criterii etnice, în desconsiderarea – cu precedent doar în epocile de tristă amintire a dualismului austro-ungar şi a Diktatului de la Viena – a românilor din aceste judeţe, care şi aşa au fost mult diminuaţi din punct de vedere numeric, alungaţi în perioadele Diktatului sus-amintit şi după Revoluţia din Decembrie 1989 şi purificarea etnică de elementul românesc continuă şi astăzi datorită autonomiei administrative din zonă, care, din înţelesul ei generos, maghiarii şovini au transformat-o în instrument de purificare etnică.

De exemplu, la Primăria municipiului Sfântu Gheorghe nu este angajat nici un cetăţean de etnie român, iar în economie, unde domină majoritatea patronilor de etnie maghiară, etnicii români sunt oprimaţi şi excluşi, astăzi, în mijlocul unei Europe civilizate şi sensibile la drepturile, libertăţile, demnitatea şi şansele de egalitate ale omului.

Aşadar, provocarea continuă a românilor prin aceste afişări de pseudostatalitate, în contradicţie cu Constituţia României şi cu lezarea sensibilităţii românilor prin agresarea lor continuă cu aceste afişări sfidătoare, trebuie stopată cu fermitate şi cu aplicarea legislaţiei şi prevederilor Constituţiei României şi prin sancţionarea celor care se folosesc de aceste simboluri pentru a lovi în statul român, în interesele generale ale naţiunii române şi în Constituţie.

Aşteptăm de la Parlamentul României elaborarea unor legi clare şi fără echivoc în acest sens, în acord cu Constituţia României şi cu prevederile europene în materie.Propunem Senatului si Camerei Deputatilor sa puna in discutie punctele de mai jos:

1. Prin referendum, să se adauge la numarul minorităţilor si secuii – daca doresc sa fie diferiţi de unguri (Si evident,să li se recunoaxa si cca atare  locurile  castigate prin vot în Parlament, dar sprijin financiar legal, la fel ca actualului UDMR.care primeste subventii de  zeci de milioane lei).
2. Oricarui cetatean cu  dreptul castigat legal de a fi cetatean roman,sa i se puna in vedere ca in Romania  , pesoanelor cu dublă cetăţenie  li se interzice prin  Lege accesul la funcţii publice în statul român, deoarece au jurat credintza si  pe o alta Constitutie, deci altui stat!.
3. Să se interzică prin Constituţie partidele constituite pe criterii etnice. In Europa democratica,nu exista asa ceva!
4. UDMR-ul sa fie obligat sa renumte la actuala ambiguitate, să-şi legalizeze statutul – să devină partid – (de centru, de stânga, de dreapta), cu program politic la vedere şi numărul de membri cunoscut.
5. Să se solicite organismelor europene  reconstituirea elementul românesc din Ungaria(la ultimul recensamant antebelic,de peste 300.000 cetateni de etnie romaneasca ,  şi să se arate Europei cum i-au topit prin deznationalizare, în naţiunea ungară.
6. Pentru apărarea fiinţei etnice romanesti, asociaţiile de pensionari militari si societatile patriotice romanesti doresc să reconstituie Garda Naţională, după modelul american, în care să intre voluntari de toate vârstele şi de ambele sexe.Sperăm ca punctele descrise de noi mai sus să fie apreciate şi puse în discuţie în Senat şi Cameră


Reprezentantii asociatiilor civice romanesti le cer acest lucru!!
Despărţământul Cluj al ASTREI
Societatea Culturală PRO MARAMUREŞ „Dragoş Vodă”, Cluj-Napoca
Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” din România
Fundaţia Culturală “Carpatica” din Cluj-Napoca
Fundaţia Andrei Mureşanu „Deşteaptă-te Române” Cluj-Napoca
Societatea Cultural-Ştiinţifică “Virtus Romana Rediviva” Cluj-Napoca
Societatea Cultural-Ştiinţifică „George Bariţiu” Cluj-Napoca
Miron Manega – Cluj-Napoca 

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

 1. Eu cetatean roman vreau sa stiu cum este posibil
  sa fie membru al Parlamentului Romaniei, o persoana cu doua cetatenii!
  Adica a jurat pe doua Constitutii!! Macar odata a mintit si a jurat STRAMB !!
  Este vorba de udemeristul care urmeaza sa ii ia locul
  lui raposatul Veresroy in Comisia de verificare SRI!
  Acum inteleg de ce este OBLIGATORIU ca cetateanul Roman care
  doreste sa acceada intr-o functie aleasa ,sa fie obigatorie depunerea
  juramantului de credintza pe o singura Constitutie!
  Cum sa juri cu mana pe o Biblie ,si apoi … pe doua Constitutii?
  Culmea,sa rostesti „‘Asa sa-mi ajute Dumnezeu”, sa-ti faci si cruce,
  apoi semnezi… pentru Ungaria si apoi in Parlament pentru Romania?

 2. In sfarsit,au inceput sa se trezeasca Romanii!
  Prea suntem umiliti la noi acasa de catre niste reactionati etnici!
  UDMR este clar o organizatie iredentista,devizionista si ANTIROMANEASCA
  Aceste Societati si Fundatii au filiale si nuclee corespondente in toate provinciile tarii!
  Sa tina seama de acest avertisment!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.