S-a dat startul Sărbătorilor : au fost aprinse luminițele din bradul de...

S-a dat startul Sărbătorilor : au fost aprinse luminițele din bradul de Crăciun și iluminatul festiv din centrul istoric

0 91

Au fost aprinse luminițele din bradul de Crăciun şi iluminatul festiv de sărbători, ceea ce echivalează cu debutul Sărbătorilor de iarnă. Bradul din Piaţa Sfatului are 28 de metri înălţime, din care 25 deasupra solului şi este împodobit cu 33.400 de beculeţe şi flashuri luminoase, 98 de modele luminoase şi 800 de metri de beteală. La aceasta se adaugă modelele luminoase de pe stâlpii de iluminat din Piața Sfatului şi cele de pe Casa Sfatului. După aprinderea iluminatului de sărbători, pe scena din Piața Sfatului au urcat cei de la Proconsul și celebra formaţie britanică Smokie.
La fel de spectaculoase sunt și tavanele luminoase, care în acest an au fost montate pe mai multe străzi pietonale din centrul istoric. Astfel, str. Republicii, Postăvarului, Michael Weiss, Diaconu Coresi, Apolonia Hirscher, cele 3 intrări spre Piața Enescu şi str. Valentin Wagner au fost acoperite cu 30 de kilometri de şiruri luminoase, însemnând aproape 300.000 de beculețe şi flashuri.
Și străzile din zona centrală (N. Iorga, bulevardul Eroilor, în zona Casa Armatei și Livada Poștei, strada Mureşenilor) sunt împodobite de sărbătoare cu 120 de modele luminoase.
În piațeta de pe str. Sf. Ioan, va fi deschis şi patinoarul cu acces gratuit pentru copii. Anul acesta brazi împodobiți, de dimensiuni mai mici decât cel din Piața Sfatului, se vor găsi și în Piața Enescu, piaţeta Sf. Ioan și Piața Unirii. Tot miercuri a fost deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, de unde brașovenii și turiștii vor putea cumpăra cadouri şi produse alimentare specifice Crăciunului.
D.D.

COMENTARII