Salubrizarea Braşovului și deszăpezire a drumurilor publice vor fi asigurate tot de...

Salubrizarea Braşovului și deszăpezire a drumurilor publice vor fi asigurate tot de firme private

0 85

Studiul de oportunitate comandat de Primărie a arătat că varianta optimă pentru asigurarea serviciului este o delegare de gestiune prin concesionare. Pentru domeniul public, contractul va avea două loturi, pentru serviciile asigurate populaţiei va exista un singur operator

Oare ce ascunde – delegare de gestiune prin concesionare?
Asa cum este normal, legal si mai ales in interesul cetatenilor, administratia municipală nu misca nimic fără o fundamentare serioasă pe analize, date certe și, desigur, prin arhicunoscutele studii, indiferent daca sunt de oportunitate sau de fezabilitate.
Asa ca, in urma procedurii, edilii au pe ce să-și fundamenteze deciziile, care sunt si ele validate de consiliul local. Asa că, totul este subordonat unui singur deziderat – sa fie toata lumea acoperita si mai ales mulțumită. Studiul de oportunitate comandat de Primărie a arătat că varianta optimă pentru asigurarea serviciului este o delegare de gestiune prin concesionare. Pentru domeniul public, contractul va avea două loturi, pentru serviciile asigurate populaţiei va exista un singur operator.
Studiul de oportunitatea şi caietul de sarcini vor fi supuse plenului Consiliului Local.
În prezent, salubrizarea în municipiul Braşov este asigurată de companiile Comprest şi Urban, ale căror contracte semnate în 2005, expiră luna viitoare.

Administratia conserva relatia nu …concurenta
Un alt contract care expiră în acest an şi care va fi acordat către una sau două firme private prin delegare de gestiune, este cel de deszăpezire a drumurilor publice din municipiu.
Şi pentru acest serviciu, oraşul va fi împărţit în două zone egale, fiecare corespunzând unui lot, însă altele faţă de cum este în prezent.
În prezent, de deszăpezirea cartierelor Bartolomeu, Tractorul, Triaj se ocupă compania Eurostrada, iar de restul oraşului, Vectra. Contractele au fost semnate în anul 2005.

Vifor Rotar & Horia D.R.

COMENTARII