Scopul declarat al lui Orban Viktor este obținerea Transilvaniei într-o ”viitoare conjunctură”…

Scopul declarat al lui Orban Viktor este obținerea Transilvaniei într-o ”viitoare conjunctură”…

0 42

Când cel mai mare general al maghiarilor e Iancu de Hunedoara și cel mai mare rege al Ungariei e fiul acestuia, Mathias Corvinamândoi români  de mare isprava, ce argumente să le mai aducem, să se potoleasca? Asa am citit, ca Regele a carui splendida  statuie onoreaza Clujul medieval, ridicat peste vestigiile anticului Napoca, cand il apuca amocul, isi chema cativa lautari si murmura, langa un pahar de vin, o doina de pe pamantul natal: C-asa-i romanul /cand se veseleste… Da, a existat o stralucire a Ungariei, când in Scaunul Sucevei stralucea alt român magnific: Stefan cel MareSingurul care l-a invins pe Mathia la Baia !! 

Faptul că după dezastrul unguresc de la Mohacs, spiritul maghiar a continuat sa existe in Principatul independent al Transilvaniei în care românii au fost întotdeauna majoritari , ei,romanii au dus greul luptelor alături de secui pentru autonomia principatului, – sustinuti de Moldova si Tara Romaneasca.  Dimpotrivă dacă ar fi cu mintea limpede, ungurii ar trebui să ne mulțumească pentru că și -au putut păstra limba, tradițiile, religia, si nestavilitele ambitii, după dispariția seculara a Regatului maghiar.
Maghiarii din România cred că sunt destul de inteligenți ca să-și dea seama că Budapesta vrea numai teritoriul natal al secuiului, iar ei niciodată nu vor fi văzuți ca niște unguri adevărați.
Mulți s-au convins, când au ajuns în „țară mamă” unde au constatat că maghiarii se purtau mai frumos cu
„mamaligarii de români decât cu ei… 
Maghiarii nu îi vor acolo și de acest lucru sau cam prins și UDMR care a înțeles că e tare bine la guvernare în România decât într-o viitoare opoziție într-un iluzoriu Ardeal maghiar și guvernat exclusiv de la Budapesta. De gafele comise, în ciuda eforturilor propagandistice, și-a dat seama și Budapesta și acum încearcă să dreagă busuiocul cu udmr-isti. Porumbelul a fost scos iar maghiarii din România care au capul pe umeri și mintea limpede au înțeles că e mult mai bine pentru ei așa cum sunt.
Ce le-a oferit Budapesta maghiarilordin Ardeal în perioada imediat următoare Dictatului de la Viena? Iluzii și o exacerbare a creșterii urii față de alte comunități cu care s-au înțeles perioade lungi de timp. Nota de plată și trezirea la realitate a venit imediat.

P.S. În ciuda apropierii de Putin cu scopul declarat de a obține Transilvania într-o viitoare conjunctură (de fapt Ungaria ar fi, cum a mai fost, mai de graba dispusa sa devina nazistă, comunistă, musulmană, ba chiar un fel de RDG, numai să ia Ardealul), chiar dacă Putin a declarat că nu optează pentru rediscutarea granițelor și deschiderea cutiei Pandorei.
Credem că se impune, judecand la rece, ca România să încheie o Alianță tripartita cu Serbia și Slovacia, țări asupra cărora maghiarii au pretenții teritoriale, și să avertizam diplomatic Budapesta, daca ignora U.E., că vom aplica și noi, la virgula, legislația slovacă, dacă nu se potolesc. (d.z.)

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.