Scripcaru și Oprică aprofundează analiza privind investiția de 1 milion de lei...

Scripcaru și Oprică aprofundează analiza privind investiția de 1 milion de lei pentru renovarea unui W.C. George vrea detalii în acest proiect vital când… te trece

0 77

De pe ordinea de zi de ieri a Consiliu Local a fost retras  proiectul hotărârii de prin care urma să fie aprobată valoarea investiției de peste un milion de lei pentru renovarea unui WC din Piața Sfatului. Despre aberația asta am scris aici: ,,Scripcaru știe că vin vremuri urât mirositoare – investește peste 1 milion de lei în renovarea unui W.C.”

Reamintim că, potrivit proiectului de hotărâre ce a fost retras valoarea totală a proiectului era estimată la 1.083.743 lei, din care – așa cum am mai scris – 722.577 lei pentru lucrările propriu-zise.
Reamintim că, în anul 2017, valoarea proiectului de reabilitare și modernizare a acestei toalete era de 467.959 lei, din care 293.612 lei pentru lucrările propriu-zise.
Mare minune, cum de se tot „rotunjesc” valorile proiectului mereu in sus, mai are puțin și ajune din urmă valoarea PATINOARULUI! Udrea și Băselu să trăiască!

Și Oprică se retrage spre ….aprofundare
 „Proiectul este retras pentru aprofundare”, a anunțat și președintele de ședință ex-pedelistul vopsit liberal de rit nou Adrian Oprică.
La rândul său primarul folosind politica struțului și băgând-și ideile în haznaua cu scuze și inocență, simulînd atitudinea neștiutorului a afirmat că documentația a fost pregătită de Serviciul de Administrare a Piețelor și a anunțat că a solicitat Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brașov ca, împreună cu consultantul – ineresant de văzut exact cine este acesta, vom reveni – alături de care municipalitatea inventează astfel de devize (pentru mai multe proiecte, nu doar acesta) „să verifice și să aprofundeze puțin detaliile în ceea ce privește acest proiect. Sunt unele detalii care pot fi scoase din calcul, astfel încât să diminuăm suma (nu valoarea!!!!) respectivă”.

Aprofundăm și noi o propunere
Nu știu dacă ați remarcat dar și Scripcaru și cărătorul său cel mai oficial de scuze și îmbălsămat proiecte futile, Oprică, folosesc în problema W.C.-ului constant cuvântul ,,aprofundat”.
În opinia noastră la câtă cantitate de substanță maronie se halește întinsă pe hârtia prin care de ,,igenizează” fondurile publice în favoarea unor firme care în opinia noastră sunt acționare la SC Primăria Scripcaru S.A., credem că suma de aproape 1,1 milioane lei pentru renovarea acestui monument al scăpării din centru merită toți banii dacă anterior amintiții își fac acolo o sală de ședință, de conferințe, mă rog ceva legat de ,,transparență”, ,,eficiență” ,,dezvoltare sustenabilă” și alte cuvinte urât mirositoare ale noii limbi de lemn progresistă. Părerea noastră. Revenim.

George vrea detalii în acest proiect vital când… te trece
Totodată, încă edilul Brașovului a afirmat că în valoarea proiectului erau trecute permisele de liberă trecere, care reprezintă o sumă importantă: „Din punctul meu de vedere, această cheltuială nu este necesară, pentru că este vorba despre o lucrare care se face pe domeniul public și nu putem să ne cerem singuri taloane de liberă trecere.
Toate lucrările care se desfășoară pe domeniul public beneficiază de liberă trecere fără perceperea unor taxe, iar în acest proiect au fost introduse eronat aceste cheltuieli. De asemenea, am solicitat consultantului să verifice și alte detalii, astfel încât să scadă valoarea proiectului”.
De aceea Scripcaru a mai precizat că „vom reveni cu acest proiect, pentru că este necesară repararea și modernizarea acestei toalete. De asemenea, avem și obligația asigurării facilităților pentru persoanele cu dizabilități”. 

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.