Se schimbă iar pașapoartele – altă culoare, alte informații sub o stemă...

Se schimbă iar pașapoartele – altă culoare, alte informații sub o stemă și o coroană

Paşapoartele simple electronice vor fi iar modificate, după ce anul trecut a fost schimbată durata lor de valabilitate de la 5 ani la 10, pentru cei majori. Ministerul de Interne a cerut modificarea formei, dar și a conținutului lor. Proiectul propus de MAI a fost adoptat de Executiv şi urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.
Nu este singura modificare pe care o cere Ministerul de Interne. Noul paşaport va avea stema ţării gravată 3D şi va fi completată cu o coroană. Pe a doua copertă a noului paşaport vor apărea menţiuni noi.
În plus, ministerul de Interne vrea schimbări la conţinutul tuturor celor trei tipuri de documente. Paşaportul electronic diplomatic, cel de serviciu şi cel simplu vor avea rubrici identice, însă culori diferite.

Noul pașaport va avea o altă culoare. Actualul roșul-vișiniu se va transforma în roșu-închis. De asemenea, noile documente vor avea și o altă copertă, altă stemă şi menţiuni diferite faţă de cele de acum.
Schimbările sunt aduse pentru a pune actele de călătorie în acord cu noile reguli privind protecţia datelor cu caracter personal. În interior, se va introduce cuvântul recomandări, iar pe coperta exterioară a paşapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeană, România şi va fi aplicată stema ţării noastre.

Conform trendului european, cel diplomatic este negru, iar cel de serviciu are culoarea albastră.
În practica mondială culoarea roșie care este foarte des întâlnită în țările comuniste și fost comuniste, culoarea albastru este cea mai răspîndită. Aceasta este folosită în special de americani și canadieni. Țările musulmane folosesc în mod special culoarea verde, iar negrul este cel mai rar întâlnit, folosit cu precădere în Africa sau Noua Zeelandă.

Vlad T.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.