Se trezesc românii harghiteni!

Se trezesc românii harghiteni!

0 79

Ca urmare a rodnicului parteneriat cultural existent între Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei și Despărțământul ASTRA Covasna-Harghita, în ziua de 19 mai 2018, la Centrul Eparhial Miercurea Ciuc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei s-a desfășurat Ediţia a II-a a Colocviului „Lideri ai comunității românești din județul Harghita – apărători ai Bisericii strămoșești și ai Neamului românesc”, potrivit unui comunicat emis de Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei și Harghitei.Lucrările evenimentului au fost coordonate de Preasfințitul Părinte Andrei, Dl.Prof. Dr. Ioan Lăcătușu și  Prof. Irina Groza.

În cadrul evenimentului cultural s-a realizat omagierea a nouă lideri intelectuali și spirituali ai comunităților românești din Județul Harghita, ctitori de neam și ceată a iubitorilor de neam românesc, ai zonelor unde și-au desfășurat activitatea, au trăit, iar mai apoi au adormit întru gândul primirii unei răsplătiri cerești pentru jertfelnicia vieții și faptelor lor.

Pentru a accentua importanța cadrului omagiativ, în debutul prezentărilor, Preasfințitul Părinte Episcop Andrei, împreună cu Secretarul Eparhial, din cadrul Centrului Episcopal, a oficiat slujba de pomenire pentru odihna sufletelor adormiților în Domnul, personalități locale, pomenite în cadrul Colocviului.

A urmat comunicarea D-lui Profesor Dr. Ioan Lăcătușu – ”Aspecte specifice ale formării și activității liderilor comunității românești din județele Covasna și Harghita, în istorie și contemporaneitate”

.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.