Secţia de Chirurgie a Spitalul Clinic de Copii a fost modernizată

Secţia de Chirurgie a Spitalul Clinic de Copii a fost modernizată

Copiii şi părinţii acestora au acum parte de condiţii decente în secţia a cărei reabilitare a costat 600.000 lei, bani asiguraţi de la Consiliul Judeţean

Copiii şi părinţii acestora au acum parte de condiţii decente în secţia a cărei reabilitare a costat 600.000 lei, bani asiguraţi de la Consiliul Judeţean. Saloanele au fost zugrăvite, au fost schimbate paturile şi piesele de mobilier iar instalaţiile au fost înnoite. Modernizările la Spitalul de Copii vor continua, unde următoarea secţie care aşteaptă inaugurarea este cea de chirurgie plastică.
Secţia de Chirurgie, aflată la primul etaj, are 20 de paturi în şapte saloane. care dispun de baie proprie după recompartimentare. Condiţiile de cazare din secţie s-au îmbunătăţit şi datorită faptului că au fost schimbate toate paturile, piesele de mobilier, ferestrele şi uşile.
Conducerea Spitalului Clinic are în plan şi alte modernizări. În câteva săptămâni vor fi încheiate şi lucrările de modernizare a Secţiei de Chirurgie Plastică; vor mai fi renovate Stația de Sterilizare și Compartimentul de Spitalizare de Zi. La Spitalul Clinic de Copii sunt trataţi aproximativ 4000 de copii într-un an, dintre care 2000 internaţi, iar alţi 2000 în spitalizare de zi.
Potrivit dr. Liviu Muntean, director medical Spitalul Clinic de Copii Braşov, instituţia este spital clinic de urgenţă şi considerat spital regional, deserveşte cel puţin trei judeţe zilnic; cum însă Braşovul este oraş turistic, practic, deserveşte pacienţi din toată ţara.
În acest an, Consiliul Judeţean a alocat pentru Spitalul Clinic de Copii Braşov peste 3 milioane de lei.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.