Serviciul Paşapoarte a restricţionat accesul la bonuri de ordine

Serviciul Paşapoarte a restricţionat accesul la bonuri de ordine

0 487

Traficanţii de bonuri de ordine şi solicitanţii de servicii de urgenţă sunt vinovaţi de mare parte din aglomeraţia de la Paşapoarte şi Înmatriculări auto. Şefii celor două servicii spun că fac tot ce ţine de ei pentru combaterea cozilor, dar au prea puţini angajaţi. Ca să evite înghesuiala, braşovenii sunt rugaţi să nu solicite servicii de urgenţă decât atunci când acestea sunt absolut necesare

Traficanţii de bonuri de ordine şi solicitanţii de servicii de urgenţă sunt vinovaţi de mare parte din aglomeraţia de la Paşapoarte şi Înmatriculări auto. Şefii celor două servicii spun că fac tot ce ţine de ei pentru combaterea cozilor, dar au prea puţini angajaţi.
Ca să evite înghesuiala, braşovenii sunt rugaţi să nu solicite servicii de urgenţă decât atunci când acestea sunt absolut necesare. Se pare că doar deschiderea unui punct de lucru la Făgăraş ar mai putea degreva activitatea serviciilor de pe strada Turnului.
Deşi numărul celor care solicită eliberarea unui paşaport sau care au treabă la serviciul de înmatriculări auto a crescut serios la Braşov, numărul angajaţilor a scăzut în ultimii ani. Dacă în 2015 au fost 30.000 de cereri de înmatriculare, anul trecut s-a ajuns la 38.000. La fel, în primul trimestru al acestui an au fost cu 1.500 de solicitări mai multe decât anul trecut.
Serviciul de înmatriculări şi permise de conducere procesează între 1.100 şi 1.200 de cereri pe zi, în condiţiile în care, din cei 21 de angajaţi, 4 sunt în concediu de odihnă sau medical. Înghesuiala care se creează la ghişee se datorează, în bună măsură, şi traficanţilor de bonuri de ordine, împotriva cărora conducerea serviciului a luat, în sfârşit, măsuri.
Oriana Albert Ani, împuternicit şef SPCIA, spune că a fost restricţionat accesul la bonurile de ordine pentru persoanele care sunt cunoscute că au ca tendinţa să le comercializeze.
Cam aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la serviciul paşapoarte, unde numărul de angajaţi este mult prea mic faţă de volumul de muncă.
În plus, la Serviciului Paşapoarte, în fiecare zi, între 50 şi 80 de paşapoarte temporare nu sunt ridicate, astfel că urgenţa nu se justifică în aceste cazuri.
Deschiderea unui punct de lucru la Făgăraş ar rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă cele două servicii, crede prefectul Marian Rasaliu, care a solicitat săptămâna trecută la Bucureşti înfiinţarea acestui serviciu.
Cea mai mare problemă în deschiderea punctului de lucru o constituie personalul. Dacă se va găsi o soluţie şi pentru resursa umană la Făgăraş, braşovenii nu vor mai fi nevoiţi să vină cu noaptea în cap pentru un bon de ordine la unul din cele două servicii din oraş

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.