Simona Halep a părăsit turneul de la Cincinnati : 1-6, 6-3, 5-7,...

Simona Halep a părăsit turneul de la Cincinnati : 1-6, 6-3, 5-7, cu Madison Keys

0 35

Simona Halep a părăsit turneul de la Cincinnati în optimi, după o partidă de peste două ore cu Madison Keys, după un meci de trei seturi, cu un decisiv năbădăios, cu multe răsturnări de scor. Americanca a reuşit să se impună în ciuda faptului că nu a jucat la cotele cele mai înalte, din moment ce a comis peste 50 de greşeli neforţate în meci. Nu este mai puțin adevărat că și Simona a făcut cadou adversarei sale numeroase puncte, unele decisive pentru soarta partidei. Semnalul de alarmă a sunat pentru Halep în partida inaugurală cu Ekaterina Alexandrova, când jucătoarea noastră a avut scăpări majore, nu a fost în apele ei, probabil și datorită reculului după senzaționalului Wimbledon. Oricum, este al doilea turneu după cel din Anglia, început, dar ratat, încă din primele faze de către jucătoarea noastră, ceea ce ar trebui să o pună pe gânduri…

La fel de adevărat este că Simona Halep a suferit și din pricina piciorului ușor accidentat, ceea ce a forțat-o să-și impună un anumit instinct de conservare, să-și limiteze raliurile și să nu forțeze limitele, așa cum a făcut, din fericire, la Wimbledonul de vis.

Halep nu a contat într-un prim set de 23 de minute în care Keys a servit impecabil și a dominat schimburile de pe linia de fund a terenului. Profitând de cele 25 de greşeli neforţate adunate de Keys în setul doi, Simona s-a impus, înpingând meciul spre un decisiv, în care intensitatea a crescut, dar schimbările de ritm în jocul protagonistelor, a fost dominant. Decisivul a ajuns la 3-3, însă mingea de meci ratată la 5-4 a lăsat urme, americanca impunându-se în final, cu un plus de vitalitate în joc!

Vestea bună pentru româncă este că urmează zece zile de odihnă înainte de ultimul Grand Slam al anului, un US Open în care va dori cu siguranţă să evite o a treia înfrângere consecutivă în primul tur.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.