Sindicalişti braşoveni la protestul Sanitas din Capitală

Sindicalişti braşoveni la protestul Sanitas din Capitală

63 de sindicalişti braşoveni din sănătate s-au alăturat colegilor din întreaga ţară şi au protestat ieri la Bucureşti. Oamenii sunt nemulţumiţi de tergiversările guvernanţilor în rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar

63 de sindicalişti braşoveni din sănătate s-au alăturat colegilor din întreaga ţară şi au protestat ieri la Bucureşti. Oamenii sunt nemulţumiţi de tergiversările guvernanţilor în rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar.
Membrii SANITAS sunt nemulţumiţi de forma actuală a legii salarizării despre care spun că generează o inechităţi şi discriminări în rândul angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială.
Principalele solicitări ale sindicaliştilor din sănătate vizează eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice, aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială începând cu 1 martie 2018.
De asemenea, vor renunţarea la creşterea normei de bază (gărzi suplimentare obligatorii) pentru medici, renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018, negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate.
Cei aproximativ 8000 de sindicalişti din întreaga ţara au protestat şi au mărşăluit apoi până la sediul Guvernului.
După negocierile de la Guvern, sindicaliştii au ieşit nemulţumiţi şi au anunţat că vor ieşi în stradă într-o acţiune mult mai amplă. Este de aşteptat ca protestele să continue în următoarea perioadă şi se ia în calcul şi o grevă.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.