SPITALUL REGIONAL – Municipiul Brașov și BERD au semnat acordul de asistență...

SPITALUL REGIONAL – Municipiul Brașov și BERD au semnat acordul de asistență tehnică

0 51

Sala de ședințe a Consiliului Municipal, a găzduit ceremonia de semnarea acordului de asistență dintre Municipiul Brasov si Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Practic din acest moment sa dă startul pregătirii proiectului privind construirea Spitalului Regional. Acesta ar urma să fie, de altfel, primul spital public din România, construit prin Parteneriat Public Privat (PPP). Conform înțelegerilor Partea Privată va aduce construirea efectivă a spitalului, iar autorităţile publice vor veni cu serviciile medicale.

Semnarea acordului s-a facut de catre primarul George Scipcaru si Susan Goeransson, Director, Infrastructură Municipală și de Mediu in cadrul BERD. La eveniment au participat dr. Dan Griogorescu, coordonator al Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, parlamentarii PSD Roxana Mînzatu şi dr. Florin Orţan, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Dupa semnarea acordului a fost făcută prezentare a etapelor premergătoare dezvoltării acestui proiect de catre Nasser Massoud, director general al firmei britanice Concept Realisation, firma care va realiza studiu de prefezabilitate pentru spital.
Conform primarului G. Scripcaru „proiectul este în grafic, la această dată, având un teren de 12 hectare în proprietatea Municipalităţii, şi deja reglementat din punct de vedere urbanistic şi juridic, în zona Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universităţii Transilvania”.

Decalarații
Primarul Braşovului, George Scripcaru: „Mă bucur că în jurul acestui proiect am reuşit să coagulăm toţi actorii politici, indiferent de poziţia ocupată într-un partid sau altul. Ne bucurăm şi de sprijinul Ministerului Sănătăţii, care a emis un ordin prin care aprobă structura acestui spital, iar nouă nu ne rămâne decât să facem, alături de partenerii de la BERD, paşii care ne revin nouă, în realizarea documentaţiilor pentru acest spital“.

Susan Goeransson, reprezentantul BERD, spune că Spitalul regional de la Braşov este primul proiect de infrastructură medicală din regiune, care beneficiază de sprijin din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, printr-o linie de finanţare specială. „Ceea ce ne place la acest gen de proiecte este că ele reunesc atât experienţa domenului public, cât şi a celui privat. Proiectul spitalului regional de la Braşov este unul pilot care va avea un efect puternic în România şi în regiune. De aceea vreau să muţumesc Primăriei Braşov şi tuturor factorilor implicaţi şi să remarc faptul că toţi actorii politici importanţi s-au reunit aici“, a declarat Susan Goeransson, Director Infrastructură Municipală şi de Mediu în cadrul BERD.

Dr. Dan Griogorescu, coordonator al Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, spun că (…)„spitalul regional de la Braşov va revoluţiona sistemul medical din România”
„După aproape 3 ani şi 5 luni şi mai exact după 1244 de zile, proiectul pe care iniţial l-am imaginat mai simplu, dar care a ajuns, datorită implicării membrilor Asociaţiei Noul Spital al Braşovului – ANSB, la o complexitate de neimaginat la momentul începerii dezvoltării sale, atinge, iată, o nouă dimensiune! Aceea în care, după actul de naştere instituţional, se materializează şi voinţa derulării unui parteneriat al comunităţii cu BERD, cu o semnificaţie mai rar întâlnită în zilele noastre: aceea a seriozităţii parafate, care nu face altceva decât asigură parcursul solid al unei finanţări la fel de serioase. Acordul de asistenţă tehnică semnat între BERD şi Primăria Braşov, ca reprezentant al comunităţii braşovene, se constituie într-o veritabilă (a câta oare?) piatră de hotar a proiectului Noului Spital“, scrie pe pagina de facebook a noului spital dr. Dan Grigorescu.

Vă reamintim că modificările făcute legii a permis dezvoltarea proiectelor de tip PPP. Spitalul de la Brașov ar urma să fie primul spital public din România, construit prin PPP.

Horia D.R.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.