Stilul Regina Maria la Dublin, Montreal și Washington

Stilul Regina Maria la Dublin, Montreal și Washington

Muzeul Județean de Istorie găzduiește proiectele dedicate Reginei Maria, ambasadorul irezistibil al istoriei și artei populare românești

Muzeul Județean de Istorie găzduiește proiectele dedicate Reginei Maria, ambasadorul irezistibil al istoriei și artei populare românești. Brașovenii pot admira trei dintre piesele de mobilier realizate de artiștii și studenții care au „călătorit” în această vară pe urmele Reginei Maria. Tot la Casa Sfatului se poate vedea și expoziția de fotografie istorică despre Regina Maria prezentată în această toamnă la Dublin, Montreal și Washington.

Narcis Dorin Ioan, directorul Muzeului Național Peleș, spune că proiectul presupune şi publicarea integrală a jurnalului Reginei Maria şi, probabil, pentru viitor, a întregii corespondențe, pentru a putea avea imaginea completă a acestei personalități fabuloase din istoria contemporană a României.

În premieră la Brașov a fost prezentată expoziția de mobilier inspirată din stilul artistic Regina Maria. Expoziția cuprinde piese de patrimoniu național printre care o piesă din categoria Tezaur, împrumutate din fostele colecții regale de la Pelișor, Cotroceni și Bran.

Expoziția este rezultatul taberei pe care artiști și studenți în domeniul design-ului de mobilier de lemn au desfășurat-o în vară.
Zeci de elevi au luat parte la ateliere de crescături în lemn, pictură icoane pe sticlă, încondeiat ouă și colorat replici după litografii și cărți poștale românești din perioada reginei României Mari.
Proiectul Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești a fost finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.