Trasee istorice ale Braşovului într-un telefon inteligent

Trasee istorice ale Braşovului într-un telefon inteligent

0 37

La pas prin Braşov, cu telefonul în mână. O aplicaţie IT pentru smartphone – BRAŞOV TRAVEL GUIDE prezintă trei trasee de neratat din Braşov, locuri sau monumente în care au avut loc evenimente deosebite

La pas prin Braşov, cu telefonul în mână. O aplicaţie IT pentru smartphone – BRAŞOV TRAVEL GUIDE prezintă trei trasee de neratat din Braşov, locuri sau monumente în care au avut loc evenimente cu consecințe în planul luptei pentru drepturi politice și naționale a românilor din Transilvania și Țările Române. Aplicaţia face parte din proiectul Sm@artCult, co-finanţat de municipalitate prin ghidul cultural.
Unul dintre trasee este în centrul vechi al Braşovului. Al doilea te plimbă la troiţele din Şchei, iar cel de-al treilea este un traseu al Centenarului. Acesta include case sau monumente legate de oameni sau momente importante care au avut consecințe în planul luptei pentru drepturi politice și naționale a românilor din Transilvania și Țările Române. Aşa sunt, de pildă, casa negustorului Ion Nica, în care a fost elaborat programul revoluției din Moldova, locul în care fost compus imnul național, Casa Mureşenilor sau mormântul lui Andrei Mureşanu.Proiectul include şi o expoziţie fotografică a acestor locuri.Iniţiatorii proiectului au realizat şi un videoclip de promovare a Braşovului, prin simboluri locale precum Junii Braşoveni şi tradiţiile lor, cum ar fi Ziua Jocului Braşoveanca.
„Eminescu a fost atât de marcat de obiceiul Junilor de la Braşov încât a introdus în basmul cult Făt Frumos din lacrimă întrecerea între eroi şi zmei cu buzduganele, care sunt aidoma cu cele ale Junilor”, spune istoricul Alexandru Stănescu, consultantul proiectului.
Proiectul este finanțat din Bugetul Primăriei Brașov și este inițiat de Asociația Mă Implic, în calitate de co-finanțator.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.