Tupeul lui Scripcaru este fără margini. După ce a fost achitat că...

Tupeul lui Scripcaru este fără margini. După ce a fost achitat că a cerut RATBv să-i cumpere patru mașini vrea să impoziteze mijloacele de transport ce duc oamenii la muncă!

Scurt remember
Amintim că primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost achitat de către judecători, într-unul dosarele care îl privesc!
După nu mai puțin de 10 amânări ale pronunțării, Tribunalul Brașov a decis că G. Scripcaru este nevinovat, într-un dosar în care a fost judecat pentru fapte de corupție.
Edilul de sub Tâmpa a fost cercetat alături de directorul unei societăți din subordinea primăriei, și a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.
Procurorii susțineau că edilul l-a determinat pe directorul general al unei societăți (fosta regie de transport local) din subordine să cumpere patru mașini care au fost puse ulterior la dispoziţia Primăriei Braşov.
Sentința: „…achită inculpatul Scripcaru George – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, 
(…) achită inculpatul Scripcaru George – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul folos necuvenit. 
(…) Lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea
civilă SC RATBV SA Braşov împotriva inculpatului Scripcaru George”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.
Celălalt inculpat în dosar, Cristian Radu, fostul director (în acele vremuri) al Regiei Autonome de Transport Braşov, a fost însă condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu și la plata unor despăgubiri civile către SC RATBV SA Braşov.
Procurorii au susţinut că societatea respectivă a fost prejudiciată cu suma totală de peste 630.000 de lei, reprezentând valoarea maşinilor achiziţionate şi cheltuielile suportate cu întreţinerea şi utilizarea acestora.

Luna, taxa și banul la SC Primăria Scripcaru SA
Revenit liniștit la Primărie Scripcaru a impus luna trecută un regulament privind transportul braşovenilor la fabricile din jurul oraşului unde au prostul obicei să muncească.
Mai exact, în actul normativ este prevăzut faptul că transportul de persoane către fabrici cu autobuzele companiilor sau ale unor operatori privaţi se va face numai în baza unui aviz emis de Primăria Braşov.
De ce? Primăria mai are nevoie de bani. Până la urmă vine campania sau ce? Și doi.
Așa cum tot am scris se dorește privatizarea pe ascuns a RATBv, unde s-au investit doar anul acesta sute de milioane de lei

Vedeți:

#Se pregătește privatizarea RATBV? Alte 32 de autobuze elcetrice au fost achiziționate de Primăria Brașov!
#Fostul ministru Ialomițianu acuză conducerea Primăriei și a CJ Brașov în războiul transportatorilor
#Ghișe acuză monopolul prin care se sifonează banii publici în cazul RATBv

Astfel operatorii trebuie să se plătească o taxă pentru fiecare oprire în staţie cresc odată cu gradul de poluare al motorului.
Astfel, pentru un autobuz cu motorizare Euro II, se va plăti o taxă de 1,5 lei pentru fiecare oprire în staţie.
Pentru motoarele Euro III taxa va fi de 1,25 lei, pentru motoarele Euro IV-V se va plăti 1 leu pentru fiecare oprire, pentru motoarele Euro VI – 0,72 lei, pentru motoarele Hibrid – 0,5 lei iar pentru cele electrice – 0,01 lei.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a avut acuratețea să precizeze că această grilă de tarifare au fost stabilite pentru ,,a reduce circulaţia vehiculelor poluante în oraş”.  Stiți, el vorbește în numele unei instituții care au defințat tramvailele ce chiar nu poluau! Tupeu sau ce?
De asemenea, operatorii vor mai trebui să plătească sume cuprinse între 100 lei şi 300 lei pentru obţinerea diferitelor avize.

Operatorilor le este interzis să mai oprească. Nesimțiți ce vor să muncească să meargă pe jos
Totodată, Sorin Toarcea părea vag deprimat când susținea că până acum un singur operator de transport a depus documentaţia pentru obţinerea avizului.
Până acum a depus solicitare de obţinere a avizului o firmă care deţine un autobuz. A obţinut avizul de la RATBV şi de la Asociaţia Metropolitană de Transport, iar cererea va fi analizată la următoarea şedinţă a Comisiei de Circulaţie a municipiului Braşov. Celelalte firme nu înţeleg că nu au dreptul să oprească nicăieri pe domeniul public şi îşi expun călătorii unor pericole, pentru că opresc în tot felul de locuri”, a explicat Toarcea.
Conform estimărilor Primăriei Braşov, în oraş sunt aproximativ 15 operatori care asigură transportul navetiştilor – să ne înțelegem cei ce merg la muncă nu la pomana de la stat – și rămân cam singurii care mai pot fi jecmăniți financiar.  
De altfel, unele companii au chiar mai multe linii în oraş, fiind vorba de marile firme are au fabrici cu mii de angajați în jurul Braşovului.

Șoferii amendați, urmează sancțiuni și pentru firme! 
În regulament sunt prevăzute şi sancţiuni, care pot ajunge la 2.500 lei, pentru cei care transportă persoane fără avizul de la Primărie. Totuși, până acum, pentru această faptă nu a fost aplicată nici o amendă strict în baza regulamentului firmelor.
În schimb unii dintre şoferii – deh cei mai lipsiți de apărare juridică -care transportau navetişti au fost amendaţi anul acesta.
Astfel, până acum, Poliţia Locală – aflată în subordinea primarului George Scripcaru, aspect important – a aplicat 571 de sancţiuni (pentru oprirea sau staţionarea ilegală, pentru oprirea în staţiile RATBV etc), valoarea totală a amenzilor fiind de 834.700 lei.
Dintre cele 571 de sancţiuni doar 195 au fost acordate și pentru nerespectarea Codului Rutier, astfel că şoferii au primit şi puncte de penalizare.

Iulian Rinder


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.