Un sfârșit de săptămână plin pentru salvatorii montani în Poiana Braşov

Un sfârșit de săptămână plin pentru salvatorii montani în Poiana Braşov

0 134

Pe pârtiile de schi, snowboard sau pe cea de săniuş, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în mod constant, de cele mai multe ori pentru că amatorii sporturilor de iarnă nu respectă regulile. Salvatorii fac un nou apel că regulile pe pârtii chiar trebuie respectate

Pe pârtiile de schi, snowboard sau pe cea de săniuş, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în mod constant, de cele mai multe ori pentru că amatorii sporturilor de iarnă nu respectă regulile.
Salvatorii fac un nou apel că regulile pe pârtii chiar trebuie respectate, atât pentru siguranţa proprie, cât şi a celorlalţi.
18 evenimente au avut, în acest sfârşit de săptămână, salvatorii montani, iar sâmbătă au fost chiar 5 accidente simultan, spune Cătălin Petrescu, salvator montan Serviciul Public Local Salvamont Braşov
De la începutul sezonului, din decembrie 2017, au fost 173 de accidente pe pârtii şi 191 de persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani.
Multe accidente ar fi putut fi evitate dacă iubitorii schiului şi snowboardului ar respecta regulile de pe pârtii.
Dacă începătorii ar trebui să rămână pe pârtiile destinate lor, schiorii avansaţi sunt sfătuiţi să nu schieze cu viteză foarte mare, să nu mai părăsească pârtia amenajată şi să nu mai intre în zone în care pârtiile sunt restricţionate.
De asemenea, salvatorii montani atrag atenţia că în mare măsură, masivul este acoperit cu zăpadă artificială, care dezvoltă viteze mari.
Majoritatea accidentelor au loc pe pârtiile de schi, dar există accidente şi pe pârtia de săniuş. De aceea, cei care vin la săniuş sunt sfătuiţi, de asemenea, să nu intre cu sania pe pârtia pe schi şi să nu folosească pungi sau ceolofane pentru a se da pe derdeluş.

Vifor Rotar

 

COMENTARII