USR Brașov – Ioan Corbu deschide lista pentru Consiliul Municipal

USR Brașov – Ioan Corbu deschide lista pentru Consiliul Municipal

0 33

În urma alegerilor interne organizate în 5 octombrie  pentru desemnarea candidaţilor USR la Primăria şi la Consiliul Local Braşov, USR Braşov și-a desmnat doar candidatul  pentru funcţia de primar al Braşovului, USR care va fi, așacum am mai scris, senatorul Allen Coliban ci șicandidații de pe primele locuri la Consiliu Local

Astfel, primele cinci propuneri sunt:
Ioan Corbu – care s-a implicat în mai multe acţiuni civice ale braşovenilor din zona nouă a cartierului Tractorul și a criticatat constant situaţia drumurilor de pământ din noile zone rezidenţiale față de care primăria SC Scriparu SA închide ochii,
Flavia Boghiu – fondator al unui ONG şi antreprenor în domeniul îngrijirilor la domiciliu,
Codruţ Bucur – provenit din rândul societăţii civile,
Alexandru Roşu – avocat şi practician în insolvenţă,
Victor Ilie – avocat la propriul cabinet, specializat în dreptul comercial.

Pentru stabilirea listei finale de candidaţi, USR va purta discuţii cu partenerii din alianţă, respectiv PLUS, având în vedere că cele două partide vor participa cu listă comună la alegerile locale de anul viitor.
Vineri, în timpul unei conferinţe de presă a USR, senatorul Allen Coliban a anunţat că partidul lucrează acum la „Programul Braşov 2020”, prin care vor fi propuse măsuri pentru rezolvarea unor probleme ale oraşului (protecţia mediului, trafic rutier), dar se va axa şi pe dezvoltarea oraşului. „Cred că o prioritate pentru Braşov este finalizarea Planului Urbanistic General. Cel actual este învechit, permite construirea unor imobile cu 14 etaje pe Dealul Warthe sau alte anomalii. De asemenea, avem nevoie de o perspectivă de dezvoltare a noilor cartiere”, a declarat Coliban.

Pe de altă parte, Ioan Corbu, primul candidat de pe lista USR Braşov pentru Consiliul Local, a amintit că „prin presiunea constantă pe care am pus-o pe administraţia locală, prin intervenţiile din Consiliul Local, prin acţiunile din stradă care au implicat şi media locală, am reuşit să determinăm autorităţile să ia măsuri, un exemplu fiind asfaltarea străzilor din zona Tractorul”. El a spus că, în calitate de consilier local, se va concentra pe activităţi ce ţin de dezvoltarea oraşului. Flavia Boghiu, a spus că obiectivul ei în Consiliul Local Braşov va fi îmbunătăţirea serviciilor sociale.
În prezent, în Braşov, nivelul de acoperire a serviciilor sociale este de 15%. Eu cred că în 5 ani acest procent poate ajunge la 30%”, a declarat Boghiu.

I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.