„Vaccinurile sunt medicamente”! Panourile antivaccinare au reapărut la Braşov

„Vaccinurile sunt medicamente”!
Panourile antivaccinare au reapărut la Braşov

0 112

Lipsa unei campanii corecte, fără să fie servite interesele producătorilor si concernelor farmaceutice ci doar sănătatea poporului român poate naște monștri și desigur multe victeme. 

Trebuie să recunoaștem că o campanie sinceră, coordonată de autorități, în ce privește „vaccinarea sau nevaccinarea” nu s-a făcut și credem ca suntem foarte departe de un asemenea moment. Este evident, lipsa unei acțiuni corecte, fără să fie servite interesele producătorilor si concernelor farmaceutice ci doar sănătatea poporului român poate naște monștri și desigur multe victeme.
Recunoscută sau Nu,
de oficialități, în spațiul public se deruleaza o campanie care a ieșit din zona presei scrise, tv, internet în zona publicității stradale. Cei care finanțează o astfel de campanie nu sunt încă foarte bine cunoscuți de public (autoritățile sigur cunosc autorii). O asemena „Campanie de antivaccinarea” este tocmai rezultatul lipsei de implicare și sinceritate a autorităților. Ieșirea publică a unui prefect, secretar de stat, ministru și a unor specialiști (medici sau sefi de institute) care au aparut în dosare de corupție, fac mai mult rău. Singurul lucru pozitiv ce poate fi consemnat în dreptul reprezentaților Statului rămâne demersul pentru repunerea in functiune a Institutului Cantacuzino (producerea de vaccinuri) și trecereoficială a acestuia în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Da, sănătatea românului, este și rămâne o problemă de securitate națională! Se aude și la CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării singura autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională)?

„Vaccinurile sunt medicamente!
După ce în luna decembrie apăruseră mai multe panouri care îndemnau la refuzul vaccinării copiilor, la numai două luni campania a fost reluată. Două asemenea panouri au reapărut pe DN 1, între Braşov şi Predeal. De această dată, panourile îndeamnă la o mai bună documentare înainte de a face un vaccin. „Vaccinurile sunt medicamente!
Citeşte prospectele! Cunoaşte riscurile! Libertatea e un drept, vaccinarea e o alegere”, scrie pe panourile instalate pe Valea Timişului, una din cele mai circulate zone din România.
Orice campanie în domeniul sănătăţii trebuie însă avizată de ministerul de resort, spune dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt DSP Braşov, cu riscul sancţionării cu amendă între 10.000 şi 25.000 de lei, conform Hotărârii de Guvern 857 din 2011.
Reprezentanta DSP spune că a luat legătura cu Primăria Municipiului Braşov pentru a afla cine a subînchiriat panoul pentru afişarea mesajului.
Data trecută a fost vorba despre o persoană fizică din Cluj Napoca, însă aceasta nu a fost sancţionată de autorităţile braşovene, care au declinat cazul către cele din Cluj, unde îşi are reşedinţa fiscală firma care a finanţat campania.
Autorităţile au invocat lipsa posibilităţii legale pentru aplicarea unei sancţiuni, deşi persoanele care încalcă aceste norme riscă, potrivit legii, o amendă de până la 25.000 de lei.
Vaccinarea a salvat zeci de milioane de vieţi şi reprezintă unul dintre câştigurile omenirii în domeniul sănătăţii, în opinia medicilor braşoveni. De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate opt decese confirmate cu virus gripal , iar de rujeolă au murit 38 de oameni până acum.

Vifor Rotar &Vlad T.

N.R.
Pentru un singur exemplu, de ce inseamnă campanie antivaccinare, vă invităm să urmăriți link-ul de site-ul LUPUL DACIC:

75% dintre copiii care au primit vaccinuri într-un oraș mexican acum sunt morţi sau spitalizaţi
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.