„Ziua de Curățenie Națională” pe 15 septembrie

„Ziua de Curățenie Națională” pe 15 septembrie

0 68

1 milion de români sunt așteptați să participe la acțiunea „Let’s Do It, Romania!”, cea mai mare acțiune de ecologizare de la noi din țară

Asociația Tot Mai Verde implementează în județ Proiectul „Let’s Do It, Romania!”
Pe 15 septembrie brașovenii sunt invitați să facă curățenie în aceeași zi cu voluntari din alte 150 de țări. 1 milionde români sunt așteptați să participe la acțiunea „Let’s Do It, Romania!”, cea mai mare acțiune de ecologizare de la noi din țară.
150 țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional, „World Cleanup Day”, în data de 15 septembrie 2018, în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.

Asociația Tot Mai Verde din Brașov implementează la nivelul județului proiectul „Let’s Do It, Romania!”. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro , iar cei înscriși vor putea să-și aleagă zonele pe care le curăță prin intermediul aplicației World Cleanup. Potrivit lui Iulian Dudiță, președintele Asociației Tot Mai Verde Brașov, vor exista puncte de înregistare pe întreg cuprinsul județului iar locurile de întâlnire au fost anunþate la primării şi prin afișele distribuite în orașe, comune și sate.

Consiliul Județean Brașov și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO MEDIU în domeniul salubrizării localităților din județ susțin organizarea și implementarea proiectului „Ziua de Curățenie Națională – Let’s Do It, Romania!”.

Consiliul Județean Brașov a demarat pregătirea proiectului «Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Brașov» pentru care procedura de achiziție a serviciilor de consultanță este finalizată.
Alături de organizatori și-au oferit sprijinul și instituțiile deconcentrate implicate în probleme de mediu.

Secția Drumuri Naționale Brașov din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, participă la eveniment cu 9 utilitare şi asigură câteva mii de mănuși și saci de gunoi. Tot drumarii vor strânge la final sacii pentru a-i transporta spre zonele de colectare.

România este parte din rețeaua internațională „Let’s Do It World!” din anul 2008, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie.
Din 2010 până în prezent, proiectul „Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională, fiind adunate din mediul înconjurător 18.000 tone de deșeuri.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.