Zona Bran-Moeciu, printre cele mai căutate de Paşti

Zona Bran-Moeciu, printre cele mai căutate de Paşti

0 147

Circa 110.000 de români şi-au petrecut sărbătorile de Paşte în hotelurile şi pensiunile din ţară. Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, cele mai căutate destinaţii au fost Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina şi Maramureş

Circa 110.000 de români şi-au petrecut sărbătorile de Paşte în hotelurile şi pensiunile din ţară. Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, cele mai căutate destinaţii au fost Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina şi Maramureş.
Din cele 136.000 de locuri de Paşti din hotelurile şi pensiunile din zonele turistice româneşti, s-au vândut mai mult de 108.000.
Turiştii din acest an au plătit peste 7 milioane de euro, la preţuri mai mari cu 2-5% faţă de acum doi ani.
A scăzut, în schimb, numărul turiştilor români care au ales să călătorească în ţară prin agenţiile de turism, pentru că cei mai mulţi au rezervat direct la structura de cazare sau au folosit sisteme de rezervări online.
Pentru petrecerea Paştelui la ţară, din cele 75.000 de locuri disponibile în pensiuni s-au vândut 65.000.
Pe locul doi, după zona rurală, se afla staţiunile montane, dintre care cele mai atractive s-au dovedit cele de pe Valea Prahovei.
În staţiunile montane, tariful mediu pentru vacanţa de Paşte de anul acesta a fost de 340 de lei de persoană pentru o vacanţă de trei nopţi.

Vifor Rotar

COMENTARII