Zoo Brașov oferă publicului o nouă atracție, călătorie virtuală în savana africană

Zoo Brașov oferă publicului o nouă atracție, călătorie virtuală în savana africană

1 33

Toți cei care doresc să cunoască flora și fauna din savană și, în același timp, să simtă cum este acolo, o pot face cu autobuzul safari și cu ochelarii de realitate virtuală.

Turul virtual Safari este un obiectiv destinat diversificării activităţilor oferite vizitatorilor, pe lângă vizitarea grădinii zoologice şi  Planetariu.

Turul virtual, cu o durată de aproape un sfert de oră, este conceput astfel încât să ofere experienţa unei călătorii de tip safari unui număr de maximum 10 persoane (numărul de locuri disponibil în autobuzul virtual). Prin intermediul căştilor VR, vizitatorii vor vedea pe parcursul turului animale specifice zonei de savană africană (elefanţi, lei, rinoceri, păsări exotice etc) într-un peisaj cu relief şi vegetaţie specifică, vizibil la 360 de grade.

Experienţa este completată de senzaţii fizice care imită traseul autovehiculului pe un teren accidentat (denivelări, podeţ de lemn etc), precum şi de momente inedite care previn monotonia unei simple plimbări (un elefant aruncă apă cu trompa în direcţia privitorului, o girafă se apleacă peste mașină și aproape că „atinge“ privitorul, un rinocer urmăreşte maşina şi se izbeşte de aceasta).

Pe lângă fondul sonor alcătuit din sunetele specifice, pe parcursul întregului tur vizitatorii primesc informaţii, prin intermediul unui narator, despre speciile de animale pe care le văd (identificarea animalelor şi curiozităţi despre viaţa acestora).

Un alt beneficiu important al turului virtual este cel educaţional: fiind o activitate accesibilă şi atractivă pentru persoane din majoritatea categoriilor de vârstă, este o metodă eficientă de transmitere a informațiilor despre viaţa animalelor sălbatice nu doar şcolarilor, ci şi persoanelor adulte.

Preţurile biletelor la acest obiectiv sunt de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârsta între 6 şi 14 ani. Copiii cu vârsta sub 6 ani nu au acces la acest obiectiv, acest gen de activitate nefiindu-le recomandat din motive de siguranţă.

Valoarea proiectului este de aproximativ 570.000 lei.

D.D.

COMENTARII

  1. Pai când nai ce sa vezi umbli cu surogate bine ca se cheltuiesc inutil banii orasului mai bine facea scripca toalete în parcuri băgaiaș sarma în nas

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.