Consemnări spectaculoase despre strămoșii românilor

Consemnări spectaculoase despre strămoșii românilor

William Schiller, arheolog american,: “Civilizația s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi, atât spre răsărit, cât si spre apus, acum 13-15.000 de ani!”
Marija Gimbutas, specialist american de origine lituaniană: “Romania este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500 si 3500 î.Hr., axată pe o societate matriarhală, teocratică, pașnică, iubitoare si creatoare de artă, care a precedat societățile indo-europene patriarhale de luptători din epocile bronzului si fierului.”
Louis de la Valle Poussin: “Locuitorii de la nordul Dunării de Jos pot fi considerați ca vorbitorii unei limbi care stă la originea limbilor indo-europene, adică strămoșii Omenirii.”
Ekstrom Par Olof, scriitor si lingvist suedez: “Limba română este o limbă-cheie, care a influențat în mare parte toate limbile Europei.”
Gordon W. Childe: “Locurile primare ale dacilor trebuie căutate, deci, pe teritoriul României. Într-adevăr, localizarea centrului principal de formare si extensiune a indo-europenilor trebuie să fie plasată la nordul si sudul Dunării.”

Bosch Gimpera, cercetător german: “Spațiul din care au pornit indo-europenii este situat între Valea Dunării, Marea Egee si Marea Neagră.”
Eugene Pittard, antropolog: “Strămoșii etnici ai românilor urcă neîndoielnic până în primele vârste ale Umanității, civilizația neolitică română reprezentând doar un capitol recent din istoria țarii.”
Prof. Fabio Scialpi: “Sunt intrigat de prezența, pe teritoriul României, a mai multor toponime cu rezonanța sanscrită.”
A. Jarde, renumit elenist, Paris 1923: „Asupra istoriei primitive a regiunilor care vor forma Grecia, grecii însisi nu știu nimic. Până în prezent, solul grec n-a scos la iveală nici o urmă materială a paleoliticului. Cei mai vechi locuitori din Grecia sunt tracii, apartinând timpului neoliticului.”
Bonaventura Vulcannius din Bruges, 1597: “Geții au avut propriul alfabet cu mult înainte de a se fi născut cel latin (roman). (…)
Geții cântau, însoțindu-le din fluier, faptele săvârșite de eroii lor, compunând cântece chiar înainte de întemeierea Romei, ceea ce – o scrie Cato – romanii au început să facă mult mai târziu.

Ion Coja

COMENTARII

  1. De necrezut,sa fie oare macar si…jumatate din sustinrerile
    unor oameni repectabili in stiinte chiar adevarate?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.