Manualul de clasa a patra te invata sa fii cocalar.

Manualul de clasa a patra te invata sa fii cocalar.

​Cotidianul nostru a publicat ieri informatia legata de evaluarea elevilor de clasa a IV-a începe azi (marți, 15 mai 2018). Prima testare va fi la Limba romana, va dura 60 de minute, timp în care copiii vor avea de rezolvat subiecte de dificultate medie. vezi aici articolul: Evaluarea de la clasa a IV-a 2018 începe marți

Este incredibil, intr-un manual, aprobat de Ministerul Educației, copii românilor sunt educați cum sa ajungă sau sa folosească argoul cocalarilor. Iată ce s-a primit de la o mamica a unui copil chiar de clasa a IV-a:

„Eu am impresia ca manualele scolare din Romania se fac asa: Un nene cu putere de decizie de la Ministerul Invatamantului are un verisor, mecanic la la un service auto.
Merge la el si ii zice:
„-Bai, vere, cum mai stai tu cu limba romana?
-Asa si asa, mosule. E si lucruri care le stiu, e si lucruri care nu le stiu.
-Ca toti oamenii, vere.
-De ce, boss?
-Ma gandeam sa scrii tu un manual de Limba Romana. Am eu niste fonduri, stiu o editura.”

In cazul de mai jos e vorba de o verisoara:
„Sa dezlegam tainele textelor literare clasa 4 – Ana – Carmen Iordachescu”
61745566_72448000

Asa ca, boss, daca vrei sa ai un copil cocalar, plin de expresii marfa, sa ii bage in boli pe colegi, trebuie doar sa ii dati sa citeasca acest manual. Copilul meu face lectii pentru acasa din el.
Dupa cateva ore de Limba Romana, o sa iti pice fata cand o sa vezi cat de cocalar a ajuns ala mic al tau, de clasa  a patra. Chiar daca se studiaza la „gasiti greseala”, tot nu cred ca e potrivit sa invatam astfel de expresii in clasa a patra.”

Mamica. Am un copil la Scoala Generala nr 20.

https://www.cronicipebune.ro/

COMENTARII