Reeeeeeeeecord! Nu avem Aeroport dar avem firmă de deszăpezire pentru ceva ce...

Reeeeeeeeecord! Nu avem Aeroport dar avem firmă de deszăpezire pentru ceva ce încă nu există!

2 78
Imagini din Adunatii Copaceni inaintea inceperii constructiei viitorului aeroport. ANDREI SPIRACHE / GANDUL

Procedura de achiziţie de autospeciale destinate Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav – aeroport care figurează pe hârtie de cinsprezece ani și pentru care s-au cheltuit până acum pentru una bucată asfalt de slabă calitate, un gard între timp distrus și nesfârșite hîrtii peste treizeci de milioane de euro  –  a fost finalizată!!!
Cum?
Amintim – atenție, conform datelor făcute publice de CJ Brașov și preluate de Wikipedia – că  încă din ,, septembrie 2012 a fost stabilit câștigătorul licitației de construire a pistei aeroportului. Potrivit caietului de sarcini, Vectra Service SRL a avut cea mai bună ofertă, cu prețul cel mai mic, adică de 12,7 milioane de euro. Pista aeroportului a fost inaugurată oficial pe data de 3 octombrie 2014. De atunci Consiliul Județean a mai alocat 106 milioane de lei și a făcut un împrumut pentru alte 100 milioane de lei tot pentru Aeroport.
Banii sunt necesari pentru terminalul de pasageri de 3.600 de mp, turnul de control, parcarea de 163 de locuri și alte lucrări necesare finalizării investiției. În total Aeroportul va costa 57 de milioane de euro (include și pista care a costat aproape 13 milioane de euro).”
Oricum, pentru vrăjeala cu deszăpezirea până pe 22 mai 2019 – când a expirat termenul de depunere a ofertelor, în SEAP – se înscrisese, cum altfel,
un singur operator economic, respectiv firma SC ATSA Industry SRL din Săcele .

În urma evaluării ofertei, pe 8 iulie 2019 comisia de licitaţie din cadrul Consiliului Judeţean Braşov a încheiat Raportul procedurii şi a declarat câştigătoare respectiva ofertă.
Conducerea administraţiei judeţene urmează să semneze cu SC ATSA Industry SRL contractul de furnizare a celor două(!!!)  autospeciale, cu o valoare de 4.200.000 lei (4.998.000 lei cu TVA).
Firma va avea la dispoziţie 7 luni pentru a realiza contractul.
Firma amintită a avut mai multe contracte pentru furnizarea de autospeciale cu Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa. Unde primar era Radu Mazăre. Vă amintiți?
Totuși Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a mai spus ieri că de săptămâna viitoare vor fi reluate lucrările la aeroportul de la Ghimbav la nu mai puțin de nouă obiective necesare funcţionării aeroportului.
El se referea la clădirea energetică, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea aut, remiza PSI dar şi la drumul de acces între terminal şi DJ 103C – acel drum pentru care săptămâna trecută au crescut costurile de la 5 la 8,4 milioane de lei pe motiv că s-a mărit salariul minim pe economie vedeți articolul „Viorica Dăncilă este de vină! (…) că a crescut prețul uliței de acces la aeroport de la 5 la 8,4 milioane de lei” – spune Adrian Veștea  drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile şi porţile, reţelele interioare, precum şi platforma antisuflu.
Conform contractului, lucrările la cele nouă obiecte trebuie finalizate în opt luni.
Contractul pentru proiectarea şi execuţia acestor lucrări este în valoare de 34.026.900 lei cu tot cu TVA și a fost atribuit către SC Construcţii SA Sibiu, la începutul acestui an, iar până acum au fost realizate documentaţiile tehnice şi s-au obţinut avizele necesare.
Bine, între timp s-a obținut și un proces despre care am mai scris în urma unor contestații. Gasiti articolul aici, în infobrasov.net.
Dar aici legea este ciudată și oricui i se năzare poate face contestație.
În această perioadă se face organizarea de şantier şi în scurt timp se va încheia contractul de furnizare a energiei electrice, astfel că săptămâna viitoare vom intra în şantier”, a mai declarat Veştea.
Suntem foarte curioși dacă firma de iluminat public preferată de primăria Brașov – ca și de primăria Constața, comparația nu este chiar degeaba – va câștiga licitația. Vedeți articolul ,,15 milioane de lei într-un an pentru Flash Lighting SRL de la Primăria ,,manageriată” de Scripcaru

Aeroportul Braşov- Ghimbav are și televiziune cu circuit închis.
Și totuși unde-i Aeroportul?
Veştea a mai anunţat că în date de unsprezece  iulie a fost semnat cu SC UTI Facility Management SA, contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate privind Sistemul de protecţie perimetrală  a aeroportului.
Este vorba despre un sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral şi zona tehnică. Este nevoie de astfel de măsuri de securitate, pentru că aeroportul va fi unul internaţional, iar perimetrul acestuia, cu o lungime de aproximativ 10 km va avea statut de frontieră de stat”, a spus acesta.
Atribuirea contractului s-a făcut prin achiziţie directă, valoarea estimată pentru achiziţionarea serviciilor fiind de 95.000 lei, fără TVA. În urma evaluării – de data aceasta – a trei oferte depuse şi pe baza informaţiilor prezentate de firmele înscrise, comisia de evaluare a finalizat Raportul procedurii şi a declarat câştigătoare oferta prezentată de SC UTI Facility Management SA, clasată pe primul loc în urma evaluării tehnico-economice, cu preţul de 77.316,00 lei fără TVA (92.006,04 lei inclusiv TVA).
Firma are la dispoziţie 60 de zile să realizeze studiul solicitat.

Iulian Rinder
 

COMENTARII

  1. Dle prees.VESTESA , chiar nu mai ai rusine?
    Pai are dreptate Cancescu sa zica:
    Fata de mine ,asta da tunuri de doua ori mai mincinoase!
    La Aeroport se fac tot felul de „contracte”! Lipseste doar AEROPORTUL!

  2. Aveți dreptate! Aeroportul întâi trebuie să funcționeze și apoi să se construiască!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.