Optimism la DRDP Brașov – un segment din DN &# ar putea...

Optimism la DRDP Brașov – un segment din DN &# ar putea fi gata anul acesta

0 324

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov anunță că doar până în data de 15 noiembrie 2019 segmentul Râșnov – Tohan din judeţul Braşov al DN 73 va mai fi în lucru. După care adio șantier, adio gropi. Călătorie sprâncenată.
Conducerea DRDP spune că spre deosebire de anii precedenţi, constructorul spaniol ,,s-a mobilizat” – probabil s-au trezit din amorțire după ce s-a dorit rezilierea contractului, n.n. –  mult mai bine în 2019. „Săptămâna trecută am avut discuţii cu reprezentanţii din Spania ai constructorului. Am primit asigurări că până la data de 15 noiembrie se vor încheia lucrările programate pentru acest an. În principal, este vorba de casetele de lărgire dintre Râşnov şi Tohan”, a declarat directorul DRDP Horia Stancu.

Amintim că modernizarea DN 73 Braşov – Piteşti, cu o lungime de 103,25 km, este o investiţie a statului român cu o valoare totală de 275 milioane lei pentru care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a obţinut o finanţare europeană. Lucrările au început în 14 mai 2014, constructor fiind   Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel.
În primăvara anului 2017 şantierul a ajuns la Braşov, însă constructorul a avut perioade lungi de inactivitate având tot felul de motive și argumente solide: ba că plouă din abundență, ba că este prea cald vara și prea frig iarna, ba faptul că nu au materie primă, ba că nu au primit autorizaţie de construire pentru staţia de producere a asfaltului, etc.
De aceea acest contract păgubos a intrat în primăvară în atenția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Aflat în luna mai la Râşnov, ministrul a „rupt” contractul de lucrări în faţa presei. Tot atunci, el a solicitat conducerii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să rezilieze contractul.

Ulterior s-a răzgândit. Poate și datorită faptului că semnatarii ce au reprezentat statul român și au semnat contractul l-au gândit fix în favoarea firmelor ce trebuiau să execute lucrarea. Așa că la finalul lunii iulie ministrul a anunţat că, deocamdată,  constructorul, respectiv forma spaniolă Azvi poate continua lucrările. Conform estimărilor CNAIR, lucrările ar urma să fie gata la finalul anului 2020.

DRDP Brașov – o mare familie. La propropriu!
Așa cum spuneam și în articolul Schimbări Majore la DRDP Brașov! Directorul CNAIR Brașov Horia Stancu este nepotul fostului secretar cu propaganda al PCR Brașov și finul actualului senator PSD Marius Dunca.
Cine este Marius Dunca se știe acum, dar important de amintit că finul-director este nepotul lui Cebuc Maria  – secretar pentru pro­blemele de propapgandă al Comitetului judeţean de partid Braşov.
Cebuc s-a remarcat în timpul primei Revolte Anticomunistă din România, care a avut loc în 15 Noiembrie 1987, la Brașov când a solicitat pedepse aspre pentru 62 de muncitori-protestatari, aceștia fiind astfel fiind condamnați și  deportați până la izbucnirea Revoluției.
Atunci instanţa a hotărât ca,, toţi inculpaţii să execute pedepsele prin obligarea la muncă corecţională, în alte unităţi socialiste, unde vor desfăşura activităţi productive”. 
Mai mult conform presei din anii 1990 – articole pe care le avem arhivate și vom reveni asupra lor – tovarășa Cebuc Mariaa tras mai multe focuri de armă în timpul evenimentelor din 1989 asupra manifestanților. Procesul care i s-a intentat ulterior a rămas în coadă de pește.
Mai mult tot la această regie se află într-o funcție importantă și ginerele fostul activist de partid al PCR, actualmente senator PSD, Viorel Chiriac. Dar sunt și alte multe legături de rudenie interesante asupra cărora vom reveni.
Cît despre eficianța acestei regii vă remitim doar articolul: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov mai dă 117.000 lei pentru niște hărtii. Ei le spun ,,documentație tehnică”!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.